Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 18-08-2010

AVRO BRENGT ODE AAN DE GLORIEDAGEN VAN DE SOUL
Soul Symphonic met swingende optredens van The Trammps, Boris, Jenny Lane, Michelle David en Tania Kross

De AVRO pakt op zaterdag 28 augustus uit met een swingend concert vanaf de Amsterdamse Uitmarkt. Nationale en internationale topartiesten zingen nummers van wereldberoemde soul-artiesten op het Museumplein. Onder leiding van de gerenommeerde Amerikaanse dirigent Charles Floyd brengt het 82-koppige klassieke symfonie-orkest 'Holland Symfonia' de soul van de jaren '60 en '70 samen met de soul van nu. De presentatie is in handen van Cornald Maas.

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige soulshow. Om de sound van de jaren '60 en '70 te doen herleven komen sterren van toen naar Nederland: The Trammps. Deze Grammy Award winnende heren uit Philadelphia werden in 2005 opgenomen in de Hall of Fame in New York. Met hun spetterende optredens 'Shout' en 'Hold Back The Night' belooft deze Uitmarkt te veranderen in een Disco Inferno.

Boris vaart sinds het winnen van Idols in 2004 zijn eigen koers. Hij bracht drie succesvolle albums uit, speelde op Noorderslag en North Sea Jazz en won in 2007 een Edison. Hij neemt de Uitmarkt-bezoekers mee op een symfonische soul tour met de nummers 'Village Ghetto Land' en Move On Up'. Samen met Jenny Lane toerde hij dit voorjaar door Nederland. Dit nieuwe soulfenomeen bewijst tijdens Soul Symphonic met het nummer 'Respect' dat Nederland niet meer om haar heen kan. Ze brengt een prettige doch eigenzinnige mix van pop en soul. Eerder kreeg zij het Apollo Theater in New York al aan haar voeten en stond ze in het voorprogramma van Joss Stone.

Michelle David - één van de Soul Sisters van Big, Black & Beautiful - verzorgde eerder de backingvocals van Diana Ross. Tijdens Soul Symphonic zet ze het Museumplein op stelten met de klassiekers 'You Make Me Feel' en 'River Deep, Mountain High'.

Operazangeres Tania Kross gooit het tijdens Soul Symphonic over een andere boeg. Zij brengt op geheel eigen wijze het nummer 'A Change Is Gonna Come' van R&B-zanger Sam Cooke. Tania is één van de belangrijkste Nederlandse zangeressen van haar generatie. Het Concertgebouw verkoos haar tot Rising Star van het seizoen 2004-2005. Kross verzorgt vele opera-optredens in binnen- en buitenland en won een aantal prestigieuze prijzen.

Dirigent Charles Floyd werkte samen met o.a. Patti LaBelle, Stevie Wonder, Elton John en Sting. In 2009 dirigeerde hij het inauguratieconcert van Barack Obama.

Holland Symfonia speelde het symfonische soulprogramma eerder in juni in het Concertgebouw in Amsterdam. Daarbij was een uitzinnig enthousiast publiek aanwezig. Een gewijzigde versie van dit programma wordt nu uitgevoerd op Uitmarkt, zodat heel Nederland ervan kan genieten.

'Soul Symphonic': 28 augustus om 21.10 uur bij de AVRO op Nederland 2.