Ingezonden persbericht



---



Lieshout, 11 mei 2010


---

The Baseballs toegevoegd aan line-up popfestival Bavaria Open Air

Duitse band op zondag 29 augustus naar Lieshout

The Baseballs zijn toegevoegd aan het programma van Bavaria Open Air. De Duitse band, die momenteel een grote hit heeft met een rock 'n' roll-versie van Rihanna's nummer 'Umbrella', speelt op dag twee van het popfestival. Bavaria Open Air vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 augustus op het terrein van bierbrouwer Bavaria in Lieshout.

Het bewerken van bekende en moderne pophits tot authentieke rock 'n' roll songs in de stijl van legendes als Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Buddy Holly is het handelsmerk van de drie mannen uit Berlijn. Hun debuutalbum 'Strike' bevat bewerkingen van nummers van onder andere Kate Perry ('Hot 'n Cold'), Robbie Williams ('Angels'), Rihanna ('Umbrella') en Beyonce ('Crazy in Love'). De cd heeft inmiddels voor drie keer platina in Finland, goud in Zweden en platina in Zwitserland gezorgd. In Nederland is de band ook bezig aan een stevige opmars.

Eerder was al bekend gemaakt dat op zaterdag 28 augustus K's Choice, Ed Kowalczyk (ex-Live), VanVelzen, The Scene, Miss Montreal, Golden Earring en Rowwen Hèze op zullen treden. Het programma op zondag 29 augustus bestaat nu naast The Baseballs verder uit Guus Meeuwis, Gerard van Maasakkers, JURK!, Clouseau, BZB en de Loco Loco Discoshow. Het festival wordt beide dagen gepresenteerd door Frank Lammers. 's Zaterdags wordt het festival geopend door de winnaar van de regionale bandwedstrijd the Battle of PUL, op zondag door de lokale act Petazzie.

Kaarten kosten in de voorverkoop E 45,- (zaterdag), E 35,- (zondag) en E 70,- (combi) en zijn verkrijgbaar via de website en/of bij een aantal regionale voorverkoopadressen. Op www.bavariaopenair.nl is meer informatie over de ticketverkoop en het festival in zijn algemeen te vinden.


---