Landschap Noord-Holland

Persbericht

Amsterdam, 6 augustus 2010

Natuurwandeling 'tussen Schotse Hooglanders' Lange Bretten

Zondagochtend 29 augustus om 11.00 uur organiseert Landschap Noord-Holland een excursie in natuurterrein De Lange Bretten. Het gebied wordt ook wel de laatste 'stadswildernis' van Amsterdam genoemd. De boswachter van Landschap Noord-Holland neemt u mee door het Hooglander-leefgebied waar normaal geen toegang is voor publiek.

Het natuurterrein met donker bos, grote rietvelden en zonnige bloemrijke grasvelden ligt langs de spoorlijn van Sloterdijk naar Halfweg. In het centrum van het natuurterrein ligt het domein van de Schotse Hooglanders. Hier leven stier en koeien in halfwilde natuur zonder invloed van de mens. Begin 2009 zijn er acht Hooglanders uitgezet. Na de geboorte van drie kalfjes in 2009 en drie in 2010 zijn er inmiddels 14 grote grazers aan het werk om de natuurwaarden hoog te houden. De boswachter kan u hier alles over vertellen. Het beheer van de Lange Bretten wordt in opdracht van stadsdeel Nieuw-West uitgevoerd door Landschap Noord-Holland en wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij.

De wandeling duurt een kleine 2 uur en start om 11.00 uur: op de kleine parkeerplaats aan de Australiëhavenweg N202. Deze ligt direct vóór de spoorlijn aan de rechterzijde vanuit de N200. Kinderen zijn ook welkom! Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 006 44 55. De kosten bedragen ¤ 6,50 p.p. Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl. Landschap Noord-Holland is één van de 12 Landschappen.

Meer weten over dit natuurgebied? Kijk op http://www.landschapnoordholland.nl/langebretten.php


Noot voor redacties