Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, 11 augustus 2010

Newton of de Appel die naar de Maan viel
Poppentheater voor jong en oud in Museum Boerhaave

Op zondag 29 augustus neemt de poppenspeler Ila van der Pouw de bezoekers van Museum Boerhaave mee op reis naar de wondere wereld van Sir Isaac Newton. De voorstelling Newton of de Appel die naar de Maan viel verbeeldt zijn leven en werk, zijn huishoudster, haar kat en zijn bulldog. Na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekers in de tentoonstelling NewtonMania zelf experimenteren en in de voetsporen treden van de belangrijkste natuurkundige aller tijden.

De voorstelling is geïnspireerd op Newtons leven. Hij verklaarde waarom een appel valt en de maan om de aarde draait. Maar hoe is dat als bijna niemand begrijpt wat jij bedacht hebt? Hoe is Newton eigenlijk op al die bijzondere ideeën gekomen? En waarom heeft hij die ideeën bijna twintig jaar verborgen gehouden?

Poppenspeler Ila van der Pouw verbaast haar publiek al jaren met wijze waarop zij haar expressieve poppen tot leven laat komen. In de voorstelling Newton of de De Appel die naar de Maan viel gaat zij een stap verder: Ila voert Isaac Newton op met drie mensgrote poppen. Van jong tot oud.

Poppentheater van Ila van der Pouw met Newton of de Appel die naar de maan viel, voor kinderen vanaf 6 jaar. Datum: zondag 29 augustus 2010, aanvang 15.00 uur. Adres: Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden. Entree: de voorstelling is gratis, op vertoon van een geldig museumkaartje. Reserveren is niet nodig.



Ingezonden persbericht