Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 16 augustus 2010

Elke koopzondag kinderfeest!
Sint Jorisplein zet poppenkasttraditie voort

Voortaan is er elke maand koopzondag in binnenstad Amersfoort. De ondernemers van het Sint Jorisplein willen op deze dagen vooral ook kinderen en hun ouders van harte welkom heten. Elke koopzondagmiddag organiseren zij daarom poppenkast op het plein.

De voorstellingen worden in de open lucht gegeven door bekende poppenkastspelers uit Amersfoort en de regio en kunnen gratis worden bijgewoond. Op 22 augustus zal Poppentheater Korvera een spannende show verzorgen. Wat het thema wordt, blijft tot op het laatste moment een verrassing. Maar het is te verwachten dat poppenspeler Bertus Korver zich laat inspireren door festival Días Latinos, dat dit weekend in de binnenstad plaatsvindt. Hij zal er dus een kleurrijke vertoning van maken voor jong en oud.

Er worden drie voorstellingen op een middag gegeven. De eerste voorstelling begint om 13.00 uur en duurt een half uur. Om 14.30 en 16.00 uur zijn er nog twee opvoeringen.

Zondag 29 augustus is er eveneens koopzondag. Welk theater op deze dag voor de poppenkastshow op het Sint Jorisplein zal zorgen, is op dit moment nog niet bekend. Actuele informatie hierover is te vinden op www.sint-jorisplein.nl. Koopzondagen in de rest van het jaar zijn op 26 september, 31 oktober, 21 en 28 november, 12 en 19 december. De winkels zijn dan geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Kortom, elke koopzondag een kinderfeest op het Sint Jorisplein!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------