Gemeente Haren

Jubileumpostzegel maand september

Haren 850

26/08/2010

Op zondag 29 augustus om 15.00 uur wordt de negende jubileumpostzegel in het kader van Haren 850 uitgebracht. De postzegel heeft het zo markante Clubhuis van VW DTP aan de boorden van het Paterswoldsemeer tot onderwerp.

Het eerste velletje van tien zegels van de maand september wordt verkocht aan het bestuur van de Harense Vereniging Watersport De Twee Provinciën. Gedurende dit weekend vinden op het meer de jaarlijkse Rabenhauptzeilwedstrijden plaats.

Bijna iedere maand verschijnt er een unieke postzegel met een Harense afbeelding. De maandelijkse oplage bedraagt 250 velletjes à 10 zegels. De zegels die natuurlijk ook als frankeerzegels gebruikt kunnen worden, zijn vanaf 1 september te koop bij de boekhandels Bruna en Boomker Boeken + in Haren. De zegels behouden hun waarde.

Terre des hommes

Een velletje van 10 zegels à 44 cent kost EUR 5,-. De 'winst' is bestemd voor het Terre des Hommes-doel dat in het kader van 850 jaar Thuis in Haren is geadopteerd. Het betreft de uitbreiding van een school in Goa in West-India. Voor meer informatie over dit project verwijzen wij u graag door naar de site van Haren 850: http://www.haren850.nl/haren_d1.html. Op de site http://www.haren850.nl/ is ook andere informatie over de postzegels, de Stater en tal van andere activiteiten in het kader van Haren 850 jaar te vinden.