Gemeente Enschede

Schatgraven in het Ledeboerpark

Tentoonstelling " Een greep in de grond "

Wat kun je allemaal vinden in de Nederlandse bodem? Doe een greep in de grond en graaf zelf bijzondere bodemschatten op in de stenen- en fossielententoonstelling `Een greep in de grond' in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark. Deze spannende tentoonstelling is van zondag 29 augustus t/m zondag 17 oktober.

Verborgen bodemschatten
Tijdens de verschillende ijstijden zijn er in het ijs veel zwerfstenen uit Scandinavië aangevoerd naar Nederland. Deze zijn ook nu nog op diverse plekken in Twente terug te vinden.
Die stenen zijn dus eigenlijk oeroude zwervers uit het hoge noorden. In de stenen- en fossielententoonstelling in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner
kunnen bezoekers van iedere leeftijd op een spannende en interactieve manier letterlijk graven in de geschiedenis van de bodemlagen en hun verborgen schatten.
Ook is er de boeiende zandcollectie van Mikos Teuben te bewonderen. Is zand in Katwijk aan Zee net zo mooi als het zand uit de Sahara? Welke kleuren en welke structuren kan zand allemaal vertonen? Mikos heeft zand uit vele plaatsen op de hele wereld bij elkaar gebracht!

R0017635.JPG

Open Monumentendag zondag 12 september
Tijdens de Open Monumentendag organiseert NatuurEducatie van de gemeente Enschede vele boeiende activiteiten!

* Er is een poppenkastvoorstelling voor jonge kinderen van Johan de Jong om 13.30 uur en om 15.00 uur, die hiermee op speelse wijze met monumenten aan de slag gaat.

* Ook is archeoloog Mark Komen op deze dag aanwezig bij de tentoonstelling `Een greep in de grond' van 13.00 tot 15.00 uur om archeologische bodemvondsten te bekijken die bezoekers zelf mogen meenemen ter beoordeling door een echte bodemkenner.
* Voorts kunnen bezoekers deelnemen aan een begeleide cultuurhistorische wandeling door landgoed Het Wageler en het Ledeboerpark.
De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start om 13.30 uur bij de waterspeelplek in het Van Heekpark. Het eindpunt is bij het bezoekerscentrum en de kosten zijn EUR 1.

Openingstijden en meer informatie
Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner in het Ledeboerpark is geopend op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.
Het bezoekerscentrum is bereikbaar via de hoofdingang van het Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant van het pad ligt het gemeentelijk bezoekerscentrum.