Uitgeverij Bert Bakker

Wubbo Ockels aanstaande zondag te zien bij Llink op Nederland 2

Gean Ockels - De zeven levens van Wubbo Ockels Aanstaande zondag 29 augustus is Wubbo Ockels te zien in het programma De Vlinderrevolutie van omroep Llink. Het is de laaste aflevering van de serie en gaat over duurzaamheid. Het begint om 19:00 uur op Nederland 2. Alle informatie over deze aflevering vindt u hier.
Begin september komt het boek De zeven levens van Wubbo Ockels uit bij Uitgeverij Bert Bakker. Het is geschreven door zijn dochter Gean Ockels.
De Nederlander kent Wubbo Ockels misschien het best als ruimtevaarder of milieuvoorvechter, maar hij is ook kernfysicus, uitvinder en hoogleraar. Hij werkt mee aan grote projecten, waarbij hij soms provoceert en vaak inspireert. Over deze projecten valt genoeg te lezen, maar hoe is de beleving van Wubbo Ockels zelf? Wubbo Ockels heeft vijf levensbedreigende gebeurtenissen doorstaan en deze gebeurtenissen hebben ook zijn werk en manier van leven beïnvloed. Voor dit boek ondernemen Wubbo Ockels en zijn dochter Gean Ockels samen een reis langs de plaatsen waar deze levensveranderende gebeurtenissen plaatsvonden. Ockels heeft veel bijzondere dingen meegemaakt en daardoor geeft dit boek niet alleen een beschrijving van zijn leven, maar biedt het ook een nieuwe blik op filosofisch en ideologisch vlak. Daarnaast wordt Ockels' opmerkelijke kijk op tijd beschreven: hij bedacht een revolutionaire theorie over de afhankelijke relatie tussen tijd en zwaartekracht.
Dit alles maakt De zeven levens van Wubbo Ockels tot een bijzonder boek over een van de meeste fascinerende mensen uit Nederland.