Watersportverbond - KNWV

Twee nieuwe Sailability boten gedoopt bij de ZWVU

maandag 23 augustus 2010

Op zondag 29 augustus om 12:00 uur worden twee nieuwe boten van Sailability Nederland gedoopt bij ZWVU te Uitgeest. Sailability maakt het voor mensen met een lichamelijk en/of verstandelijk handicap mogelijk om zelfstandig te zeilen.

access dinghy op Uitgeestermeer

Deze twee nieuwe boten zijn door Rabobank Foundation gedoneerd en zullen worden ingezet op de, ook nieuwe, locatie ZWVU te Uitgeest. Namens de Rabobank IJmond Noord zal de heer Louis Reuzenaar de boten dopen, namens de Gemeente Uitgeest zal Wethouder Klaas Boer aanwezig zijn. Daarna zullen Sailability zeilers de boten verder inwijden door te gaan zeilen op het Uitgeestermeer. Dit is een mooie elegenheid om eens nader kennis te maken met de zeilactiviteiten van Sailability.

Aangepast
De twee nieuwe boten zijn een eenpersoonsboot met elektrische bediening (Acces Dinghy 2.3 Single) en een tweepersoonsboot (Acces Dingy 303 Wide; foto). De eigenschappen van deze boten maken de boten ideaal voor zeilers met een handicap die graag met het zeilen een stap vooruit willen maken door zelfstandig te gaan zeilen.

Van harte welkom
De doop zal beginnen om 12 uur, maar vanaf 10:45 wordt er al door diverse mensen gezeild. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken bij de ZWVU, Lagendijk 41, 1911 MT Uitgeest.

Witte huis, KWS, Giesbeek
Zeil- en Watersportvereniging Uitgeest is één van de
watersportlocaties waar, ondersteunt door Sailability Nederland, jaarlijks 10 tot 12 zeildagen voor mensen met een handicap worden georganiseerd. Ook bij Watersportvereniging het Witte Huis in
Loosdrecht, het Starteiland van Koninklijke Watersportvereniging Sneek in Sneek en WSV Giesbeek in Giesbeek, worden periodiek zeildagen georganiseerd. Tijdens deze zeildagen kunnen zeilers met een handicap zelfstandig maar wel met hulp binnen handbereik een zeiltocht van circa 90 minuten maken.

Stichting Sailability Nederland ziet in deze donatie een verdere stimulans voor alle inspanning gericht op het mogelijk maken
van zelfstandig zeilen voor mensen met een lichamelijk en/of
verstandelijk handicap.