Ingezonden persbericht


Eindhoven, 23 juni 2010

----------------------------------------

Madball en Korpiklaani op derde editie Dynamo Outdoor

Openluchtfestival krijgt nieuwe locatie en extra podium op Begijnhof in Eindhoven

Het Amerikaanse Madball en Korpiklaani uit Finland spelen op de derde editie van Dynamo Outdoor, het Eindhovense openluchtfestival voor liefhebbers van hardcore, punk, alternative en metal. Dynamo Outdoor vindt dit jaar plaats op het Begijnhof, op 200 meter afstand van Dynamo dat tekent voor de organisatie van het festival. De nieuwe locatie kent een capaciteit van 4.500 bezoekers en biedt ruimte voor een extra podium. Dynamo Outdoor vindt plaats op zondag 29 augustus, met naast Madball en Korpiklaani ook optredens van Campus, MakeBelieve en Noyalty. De definitieve line-up zal bestaan uit tien acts. De entree bedraagt ¤ 10,-.

Madball en Dynamo hebben een bijzondere relatie. Het hardcore gezelschap speelde vijftien jaar geleden op Dynamo Open Air en fungeerde als clubopener van het nieuwe pand van Dynamo vijf jaar geleden. Dit jaar vieren de mannen uit New York hun 20-jarig jubileum als band en spelen ze op het hoofdpodium van Dynamo Outdoor.

De Finse folkmetalband Korpiklaani is een van de grootste acts binnen het genre. Diverse grote festivals staan reeds op het CV, waaronder het Belgische Graspop en het Duitse Wacken Open Air. Korpiklaani is de headliner van Dynamo Outdoor 2010 op het hoofdpodium.

Met het tweede podium op Dynamo Outdoor wil de organisatie nieuw talent op het gebied van punk, hardcore en alternative onder de aandacht brengen. Onder anderen het Belgische Campus, het Nederlandse MakeBelieve en het lokale Noyalty behoren tot de line-up van dit podium.

De complete line-up wordt over twee weken bekend gemaakt.

De voorverkoop voor Dynamo Outdoor start woensdag 23 juni. Tickets voor Dynamo Outdoor kosten in de voorverkoop ¤ 10,- per stuk exclusief servicekosten, inclusief twee consumptiebonnen en zijn verkrijgbaar via www.dynamo-eindhoven.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de balie van Dynamo, dagelijks van 09.00 tot 22.00 uur, op vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Aan de dagkassa wordt ¤ 10,- exclusief consumptiebonnen gerekend voor een kaartje. Het terrein gaat zondag 29 augustus open om 13.00 uur, de eerste band speelt om 14.00 uur.

----------------------------------------




Ingezonden persbericht