Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Harry Emmery invites..Lisa Boray in Jazzclub Daaldersplaats

Muzikaal leider Harry Emmery van Stichting MusicArte nodigt zangeres Lisa Boray uit voor een concert op 29 augustus a.s. in Jazzclub Daaldersplaats, Hotel Restaurant De Daaldersplaats, Sneek.

Nieuwe locatie Jazzclub Daaldersplaats
De concerten worden gehouden op de laatste zondag van de maand in Hotel-restaurant De Daaldersplaats in Sneek, waar plaats is voor zo'n 100 gasten. De Daaldersplaats ligt tegenover het station en er zijn voldoende parkeerplaatsen. Na afloop van de concerten kunnen gasten gebruik maken van een 4 gangen jazzdiner voor 17,50. De optredende musici zijn onder meer Hans Dulfer, Susanne Alt en Francien van Tuinen. De presentatrice Terry Emmery zorgt voor een entertainende en informatieve begeleiding van de concerten.

Vorig Concert Daisy Oosterhuis
Jazz zangeres Daisy Oosterhuis zong met haar sublieme jazztiming bekende songs uit het American Songbook. Pianist Bas van Lier begeleidde haar virtuoos evenals Harry Emmery en drummer Erik Kooger. De gasten genoten enorm en sloten het concert af met een swingende en staande ovatie.

Lisa Boray
Zangeres Lisa Boray is een van Nederlands meest veelzijdige vocalisten. Tijdens haar conservatorium opleiding zong zij al in de band van Wally Tax, Herman Brood en daarna bij Bill van Dijk. In 1983 had zij een top tien hit met Break it Out. In 1986 won zij het Knokke songfestival en vervolgens het songfestival van Turkije. In 1991 zong zij de titelsong van GTST. Lisa heeft zelf een aantal songs geschreven die een hit werden, waaronder een lied voor de populaire tv serie Fame en een nummer voor Paul de Leeuw. Zij ontving een Edison en een Jazz Award. Lisa werkte mee aan de Cd en het theaterprogramma met The Great Female Voices samen met Harry Emmery. In 2004 nam zij met haar band de CD Wow op, een album met sublieme eigen stukken en funky bewerkingen, in 2006 nam zij samen met Harry een Cd op met stukken van Peggy Lee. In haar lange carrière heeft zij gewerkt met o.a. Dionne Warwick, Billy Preston, Charles Aznavour, Andre Hazes en Ruth Jacott. Lisa werkt als zangcoach voor veel Ned erlandse bekende musici als de Toppers en Waylon. Bovendien werkt zij als zangcoach vaak mee aan tv-programma's als X-Factor en Pop Stars en was zij jury lid bij het tv-programma Twinz. Haar vaste pianist is Hans Jansen. Deze veelzijdige pianist/toetsenist is de man van bijna alle synthesizer partijen op elke plaat die in Nederland wordt gemaakt. Hij schrijft arrangementen voor o.a. De Toppers. In zijn succesvolle loopbaan speelde hij met Sandy Coast, Ekseption, Anita Meyer, Rob de Nijs en Boudewijn de Groot. Haar vaste drummer is Ton op 't Hof. Deze geweldige slagwerker staat op meer dan 1000 albums waarvan een heel aantal Gouden platen. Hij speelde o.a. bij De Dolly Dots, Luv, Star Sisters en Limousine, maar ook in de jaren 80 bij de Michael Mill Company. Hij speelt nog regelmatig bij de Jan Rietman Band. Muzikaal leider en contrabassist Harry Emmery (ex Metropole Orkest) is al meer dan 30 jaar lang een begrip in de jazzmuziek. Hij heeft een eigen speeltechniek het Thumbing, waa rmee hij uniek is in de wereld. Hij heeft 90 albums gemaakt en gespeeld met o.a.: Johnny Griffin, Chet Baker en Freddy Hubbard. Harry gaf o.m. in 29 jaar meer dan 85 concerten op het North Sea Jazz festival. Hij is docent, arrangeur, componist en producer en speelt in 10 verschillende formaties. In 2009 kwam zijn solo cd Double Bass uit. Harry Emmery nodigt maandelijks zijn gerenommeerde collega's uit in de jazzclub Het wordt een concert met veel mooie en bekende jazzliedjes uit het Peggy Lee repertoire.

Lisa Boray 29 augustus a.s. 15 uur, Hotel-restaurant De Daaldersplaats, Stationsstraat 66, Sneek. Entree 10, - p.p. (voorverkoop: mede bij: VIP Records, Sneek)

Website: www.simplybass.com