Gemeente Lingewaard


Start snelle busverbinding Breng direct RijnWaalsprinter

29 augustus gaat de Breng direct RijnWaalsprinter van start; een snelle frequente busverbinding tussen Arnhem, Huissen, Bemmel en Nijmegen. Voor de RijnWaalsprinter wordt momenteel in een vrijliggende busbaan langs de Ir. Molsweg in Huissen aangelegd. Op werkdagen en op zaterdag rijdt de RijnWaalsprinter vier keer per uur. De komende weken kan de reiziger de voordelen van deze snelle buslijn ervaren dankzij de speciale actie waarmee men vijf keer gratis mag reizen.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer
De Breng direct RijnWaalsprinter is de nieuwste lijn in het netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) buslijnen. Deze bussen rijden, veelal via vrije busbanen, vlot langs de file en doen bewust minder haltes aan. De RijnWaalsprinter is in nauwe samenwerking tussen vervoerder Novio, de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de gemeenten Arnhem, Lingewaard en Nijmegen tot stand gekomen. Om te zorgen voor een snelle doorstroom wordt ook op de ir. Molsweg in Huissen een vrije busbaan aangelegd.

RijnWaalsprinter
Met de RijnWaalsprinter kun je snel en filevrij van CS Arnhem, naar Huissen, Bemmel en vervolgens via station CS Nijmegen naar Heijendaal. Ook de P+R plaats Nijmegen (Ressen) wordt aangedaan. De Rijnwaalsprinter rijdt maandag tot en met zaterdag vier keer per uur. s Avonds en op zondag rijdt de bus twee keer per uur. De bus rijdt tot 01.00uur s nachts.

De reistijden van de RijnWaalsprinter zijn afgestemd op de reistijden van andere vervoersmiddelen zoals de treinen vanaf Arnhem CS en Nijmegen CS. Bij alle haltes van de lijn komen digitale displays en waar mogelijk fietsenstallingen en overkappingen.

De bus in Lingewaard
Als gevolg van de Rijn Waalsprinter vinden er wijzigingen plaats in de buslijnen in Lingewaard. De wijzigingen hebben vooral betrekking op de routes in Bemmel.

Buslijn 33
Lijn 33 wijzigt van route. Deze rijdt voortaan in Bemmel de route van lijn 32 en stopt bij de halten Oostervelden, Klappenburgstraat, Wardstraat/Sporthal, Gemeentehuis, Dorpsstraat/Molenwei, Teselaar/Vossenhol en De Pas.
Dat betekent dat er vanaf 29 augustus géén bussen meer stoppen bij de halten Connexxion Garage, Ploeglaan en Gersthof. Lijn 33 blijft op maandag t/m zaterdag overdag elk half uur rijden, s avonds en op zondag elk uur.

Buslijn 32
Lijn 32 wordt vervangen door de Breng direct RijnWaalsprinter lijn 300. Op maandag t/m zaterdag rijdt de RijnWaalsprinter elk kwartier, s avonds en op zondag de gehele dag elk half uur. In Bemmel rijdt Breng direct RijnWaalsprinter lijn 300 via de Papenstraat en de Herckenrathweg en stopt bij de halten Papenstraat, Dorpsstraat, Loostraat, Parksingel en Klein Rome.

Gratis proberen!
Tot 15 oktober loopt er een campagne voor de lijn. Reizigers mogen de RijnWaalsprinter tussen 29 augustus en 15 oktober vijf keer gratis proberen. Ook maken ze kans op een reis naar Parijs. Zie voor meer informatie www.breng.nl.

(Geplaatst: 24 augustus 2010)