Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

25 augustus 2010

---

Voetbaltalent Nieuw-West speelt in Geuzen Cup

25 augustus 2010
Op zondag 29 augustus wordt op sportpark de Eendracht gestreden om de Geuzen Cup. Zowel bij de jongens als bij de meisjes speelt een selectieteam uit stadsdeel Nieuw-West onder de naam Geuzen Heroes. Naast het toernooi worden ook verschillende voetbal side-events georganiseerd, deelname hieraan is gratis.

Zondag 9.30 uur opent portefeuillehouder Sport Ronald Mauer de officiële wedstrijd. Het veld van de Nationale Rugbybond is voor het evenement omgebouwd tot een officieel voetbalveld met de juiste afmetingen, voetbaldoelen en cornervlaggen. Bezoekers kunnen de wedstrijd volgen vanaf de tribune.

Alleen de besten

Vier D pupillen teams bij de jongens en vier bij de meisjes zijn geselecteerd voor de wedstrijd. De teams van de Geuzen Heroes bestaan uit de beste voetballers en voetbalsters uit stadsdeel Nieuw-West die de afgelopen maanden werden geselecteerd. Fatima Bousatta is één van de gelukkigen. "Ik vind het een hartstikke leuk idee. We zullen iedereen wel eens even laten zien hoe goed wij hier kunnen voetballen."

Deelnemers

Deelnemende ploegen bij de jongens zijn: De Geuzen Heroes, Roda'23 uit Bovenkerk, Jonger Oranje (een selectie van de beste voetballers uit Nederland) en Fortuna Wormerveer. Bij de meisjes zijn dat eveneens weer de Geuzen Heroes, VV Zwanenburg, S.V. Overbos uit Hoofddorp en WVHEDW uit Amsterdam-Watergraafsmeer.

Tot in de puntjes

Medebedenker en organisator van de Geuzen Cup is Arnoud Lips van sportmarketingbureau SoccerID. Lips: "Het is de bedoeling dat de teams het idee hebben dat ze op een copa voor D junioren spelen. Dat houdt in dat alles tot in de puntjes georganiseerd moet zijn. We hebben bij elke wedstrijd een scheidsrechter, twee assistent scheidsrechters, een vierde official, een officiële stadionspeaker, een DJ die elk doelpunt met een speciale tune zal begeleiden en ga zo maar door."

De toekomst

In de toekomst moet het toernooi gaan groeien en zullen ook clubs uit het betaalde voetbal worden uitgenodigd. Kwartiermaker van Sportpark de Eendracht, Jaap Vos: "We zijn met een enorm veranderingsproces bezig hier op het Sportpark. De Geuzen Cup past bij onze ambities om hier veel meer te organiseren. Sportpark de Eendracht moet een sportaccommodatie worden van en voor iedereen uit Nieuw-West en omstreken." Tijdens de officiële opening onthult portefeuillehouder sport Ronald Mauer tevens het nieuwe logo van Sportpark de Eendracht.