LLiNK

Rotterdam, 26 augustus 2010

PERSBERICHT


*LLiNK radio neemt afscheid*
/Der Rudy haalt nog één nacht door en Atlas brengt slotshow uit stamkroeg/


*Na vijf jaar neemt LLiNK ook afscheid van een aantal vertrouwde en gewaardeerde radioprogramma's. Op vrijdag 27 augustus kruipt Rudy Mackay als 'Der Rudy' nog één keer achter de microfoon om het hele nachtprogramma van 3FM over te nemen. En op zondag 29 augustus brengen brengen Marcel van der Steen en Mirjam de Winter samen met hun gasten in ATLAS nog een keer de wereld in kaart - live vanuit Verhip - de 'stamkroeg' van LLiNK.
*
In een extra lange én extra feestelijke slotshow draait Der Rudy vrijdag 27 augustus van 22.00 uur tot 04.00 uur de leukste platen van de afgelopen jaren en zal er met enige weemoed worden teruggeblikt op alle fijne uitzendingen op 3FM. De muzikale vrienden van The Madd, Lucky Fonz III, Kraus en vele anderen komen langs in de studio om live op te treden.


*ATLAS*
Met LLiNK, stopt ook het radio 1-programma ATLAS. Twee jaar lang berichtte presentatoren Mirjam de Winter en Marcel van der Steen over maatschappij, duurzaamheid, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en wetenschap.

Deze laatste uitzending op zondag 29 augustus wordt uitgezonden vanuit cafe Verhip, vlakbij het kantoor en de redactie van LLiNK in Rotterdam. Met de (oud-) medewerkers van LLiNK blikken we terug op vijf jaar LLiNK, maar kijken we ook vooruit naar de toekomst van de Publieke Omroep en hebben we het over het huidige idealisme. Met onder andere oud-directeur Anna Visser, presentator Francisco van Jole, praktisch idealist Natasja van den Berg, omroepman Ton F. van Dijk en velen anderen.

Vorige maand was al de laatste uitzending van OBA Live en afgelopen woensdag 25 augustus nam presentator Marcel van der Steen in MotRadio samen met (oud) LLiNKers afscheid op Radio 1.


*LLiNK buiten het bestel*
LLiNK verdwijnt voorlopig uit het publieke bestel. Vijf jaar heeft LLiNK prachtige programma's gemaakt met het oog op een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Programma's waarmee LLiNK haar kijkers en luisteraars wilde ondersteunen in hun zoektocht naar eigen mogelijkheden om een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld.


*In beroep*
LLiNK is nog altijd overtuigd van de kansen op een gunstige uitspraak door de bestuursrechter. Daarom is ervoor gekozen een beroepsprocedure in gang te zetten. De mogelijkheid is ontstaan doordat LLiNK vanaf eind augustus schuldenvrij is en doordat de advocaat van LLiNK zich bereid heeft getoond tot aan de rechterlijke uitspraak de zaak zonder extra kosten voort te willen zetten.


*Toekomst*
LLiNK wil blijven werken aan een betere wereld. Daarom wordt er hard gewerkt aan een doorstart buiten het publieke bestel. De Raad van Toezicht en de Ledenraad van LLiNK steunen het plan om het LLiNK gedachtegoed een plek te geven in het initiatief dat voorlopig LLiNKMedia wordt genoemd. Dit najaar zal er meer bekend zijn over de inhoud van dit initiatief en de rol die het publiek hierin kan spelen.

Met de toekomstplannen en de beroepsprocedure in het vooruitzicht kan LLiNK met opgeheven hoofd het publieke bestel verlaten. Hoe dan ook, onze idealen leven voort! Dus blijf LLiNK en blijf kijken: www.llinkvoorhetleven.nl!
---


*NOOT VOOR REDACTIE,