Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 12.40 uur

Utrecht, 29-08-2010

Politie zoekt getuigen gewapende overval

UTRECHT Zaterdagavond 28 augustus heeft omsteeks 21.50 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een horecebedrijf aan het Herdersplein.

Twee medewerkers waren die avond aan het werk toen er twee mannen de zaak in kwamen lopen. Zij bedreigden het personeel en eisten direct geld. Toen de medewerkers hier geen gehoor aan gaven, vluchtten de mannen de zaak uit. Eén verdachte vluchtte de brandgang in tegenover de horecagelegenheid in de richting van de Jacob Grimmstraat. De andere verdachte is weggerend richting de Herderlaan. De politie werd direct gealarmeerd, maar trof de verdachten in de omgeving niet meer aan.

Getuigenoproep

De politie heeft de gewapende overval in onderzoek en is nog op zoek naar getuigen van de overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: verdachte 1 is ongeveer 20 a 25 jaar, heeft een licht getint uiterlijk, is tenminste 1.75 meter lang en is groter dan verdachte 2, droeg donkerkleurige kleding, een donkere pet en sjaal. Verdachte 2 heeft een licht getint uiterlijk en droeg ook donkere kleding.

Geweld

UTRECHT Zaterdagavond 28 augustus is een 54-jarige man uit Utrecht aan de Paranadreef/Kaaphoorndreef aangehouden voor het neersteken van een 48-jarige man eveneens uit Utrecht.

Die avond kreeg de politie omstreeks 20.40 uur een melding van een steekpartij aan de Klippspringerdreef. Toen agenten ter plaatse kwamen, lag er een zwaargewonde man in het flatportiek. Hij was door de verdachte in zijn buik, been en hand gestoken. Agenten gingen in de directe omgeving op zoek naar de verdachte. Aan de hand van het doorgegeven signalement kon de man vrij snel worden aangehouden aan de Paranadreef. Hij bekende de 48-jarige man neergestoken te hebben en kwam vrij verward over. Agenten hebben op aanwijzing van de verdachte het steekwapen aangetroffen in de bosjes en in beslag genomen. Ambulancepersoneel ontfermde zich inmiddels over het slachtoffer. Hij is daarna met de ambulance naar het UMC gebracht.

Aan de steekpartij ging kennelijk een woordenwisseling vooraf, de politie heeft het incident in onderzoek.

Heling

UTRECHT De politie heeft zondagochtend 29 augustus omstreeks 05.40 uur aan de Amsterdamsestraatweg een man aangehouden voor heling van een fiets.

Een medewerker van cameratoezicht zag dat er op straat een fiets te koop werd aangeboden. De koper zou wegfietsen in de richting van het politiebureau aan de Kroonstraat. Op de St. Jacobsstraat werd de man na een korte achtervolging door agenten aangehouden. De man (43 jaar en afkomstig uit Maarssen) verklaarde de fiets zojuist voor twintig euro gekocht te hebben. Agenten hielden hem daarop aan voor heling.

Met behulp van aanwijzigingen van medewerkers van cameratoezicht, troffen agenten op de Predikherenstraat ook de verkoper van de fiets aan. Dat bleek te gaan een 33-jarige man uit Utrecht. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT Zaterdagmiddag 28 augustus is omstreeks 16.00 uur een 45-jarige vrouw uit Utrecht gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Catherijnesingel.

Het slachtoffer stond met haar auto stil voor hetverkeerslicht op de Catharijnesingel ter hoogte van de Mediamarkt. Aan de overkant van de weg stond een bus stil voor het verkeerslicht op het Smakkelaarsveld. Toen de busschauffeur witlicht kreeg, reed hij de kruising op in de richting van het Vredenburg. De 20-jarige automobiliste reed vervolgens in de flank van de bus. Het slachtoffer moest uiteindelijk door de brandweer uit haar auto worden geknipt en is ter observatie met nog onbekend letsel naar het Ouderijn ziekenhuis overgebracht. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Bedreiging

UTRECHT Vrijdagmiddag 27 augustus is omstreeks 16.15 uur een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het bedreigen van een parkeercontroleur.

De politie kreeg die middag een melding van een vechtpartij tussen een parkeercontroleur en een jongen op de Amsterdamsestraatweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, werd er niet meer gevochten maar stonden er vier parkeercontroleurs voor een winkel. Zij verklaarden dat hun collega, een 22-jarige man, door een medewerker van de winkel was bedreigd met de dood toen hij een bekeuring uitschreef. De 21-jarige man ontkende de bedreiging en vechtpartij die daarop zou zijn gevolgd. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en doet nog onderzoek naar het voorval.

Getuigenoproep beroving

UTRECHT Op vrijdagavond 27 augustus is omstreeks 20.30 uur een 25-jarige vrouw uit Den Haag beroofd van haar handtas op de Jacob Simonsz de Rijkstraat.

Het slachtoffer liep die avond over de Marnixlaan in de richting van de Jacob Simonz de Rijkstraat. Opeens hoorde zij een bromfiets achter haar rijden. Daarna probeerde een persoon met kracht haar tas uit haar hand te trekken. Het slachtoffer zag dat er twee mannen op de bromfiets zaten. De vrouw werd vervolgens met haar tas door de bijrijder meegesleurd over de straat. Net voor de kruising van de Jacob Simonz de Rijkstraat met de Blois van Treslangstraat viel ze over een steen. Ze liep hierdoor letsel op aan haar knieën en handen. Vervolgens gingen de mannen er met haar tas vandaar. Omstanders ontfermden zich over de vrouw.

De politie heeft de straatroof in onderzoek en is op zoek naar getuigenZij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Getuigenoproep gewapende overval

UTRECHT Vrijdagavond 27 augustus heeft omsteeks 20.05 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel in een overdekt winkelcentrum aan de Doornburglaan.

Een medewerker van de winkel stond die avond op het punt om de toegangsdeur te sluiten toen er twee jongens de winkel binnenkwamen. Zij bedreigden daarop de medewerker en liepen de winkel in op zoek naar buit. Met een nog onbekend geldbedrag vluchtten overvallers daarna weg. De politie werd direct gealarmeerd, maar trof de verdachten in de omgeving niet meer aan.

Getuigenoproep

De politie heeft de gewapende overval in onderzoek en is nog op zoek naar getuigen van de overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt: verdachte 1 droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een donkere jas met capuchon en een donkere pet. Verdachte 2 droeg ook een donkerblauwe/zwarte spijkerbroek, een zwarte jas met aan de voorzijde de merknaam Diesel en een grijze sweater met capuchon over de jas.

Poging overval winkel

UTRECHT Zaterdagavond is omstreeks 17.55 uur een winkel aan de Groeneweg overvallen.

Een medewerker sloot die avond de winkel af. Opeens zag hij voor zich een auto met daarin twee mannen met bivakmutsen zitten. Toen de mannen zagen dat de medewerker hen opmerkte, zijn zij weggereden. De medewerker gaf daarop het kenteken door aan de politie.Omstreeks 22.15 uur konden de verdachten (gegevens nog onbekend) door de politie in Tilburg worden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar de poging tot overval.

Stroomstootwapen en harddrugs

UTRECHT In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 augustus kreeg de politie omstreeks 02.45 de melding te gaan de Sweder van Zuylenweg. Hier zou een inbraak plaatsvinden in een horecagelegenheid.

Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij een auto aan in de omgeving van de horecagelegenheid bij
deJodocus van Lodensteinstraat met daarin drie mannen (24 jaar afkomstig uit Heerenveen, 26 jaar uit Heerenveen en 28 uit Utrecht). Bij het zien van de agenten liep de 28-jarige jongen weg in de richting van deJohannes Uitenbogerdstraat. Hij kon nog worden aangehouden. Toen agenten aan de 24-jarige man vroegende kofferbak te openen, verklaarde hij dat er een stroomstootwapen in de auto lag. Deze is direct in beslaggenomen door de agenten. Tijdens de fouillering troffen agenten ook nog eens een hoeveelheid harddrugs aan bij de man die ook in beslag zijn genomen. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet nog onderzoek naar de inbraak.