Politie Utrecht

Persbericht Eemland Noord, 13.00 uur

Utrecht, 29-08-2010

Rijden onder invloed

BAARN Op vrijdag 27 augustus kreeg de politie de melding dat een dronken automobilist met zijn auto tegen een stilstaande auto op de Geerenweg was gebotst. De 69-jarige automobilist uit Baarn verklaarde dat de tegenpartij een 31-jarige man uit Baarn te dronken was om mee te praten.

Ter plekke troffen de agenten inderdaad de man aan die behoorlijk onder invloed leek te zijn. Hij werd als verdachte voor het rijden onder invloed aangehouden en op het bureau blies hij 1140 ug/l. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 15 uur en er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Vechtpartij

BAARN Op zondag 29 augustus kreeg de poltiie rond 01.25 uur de melding dat een vechtpartij plaatsvond nabij het Stationsplein. Hier troffen agenten een groep personen waaronder een 17-jarige jongen uit Soest. Hij liep met bloed aan de handen - meteen weg bij het zien van de politie. Vervolgens werd hij aangehouden.

Later bleek dat hij een 17-jarige jongen uit Baarn in de trein mishandeld had. Het slachtoffer deed aangifte en verklaarde dat hij bij het afremmen van de trein zijn evenwicht verloren had en per ongeluk de verdachte had geraakt. Deze reageerde door het slachtoffer een paar vuistslagen in het gezicht te geven. Hierdoor liep hij verwondingen op aan zijn gezicht en hand.

Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

SOEST Op zondag 29 augustus kreeg de politie de melding dat een 22-jarige vrouw uit Baarn was mishandeld bij de Ferdinand Huycklaan. Ter plekke werd door getuigen een 35-jarige man uit Soest aangewezen als de dader. Het slachtoffer liep hierdoor letsel op aan haar neus en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie neemt later haar verklaring op. De verdachte verklaarde dat de mishandeling onstond na een uit de hand gelopen conflict met een groepje mensen, waaronder de vrouw.

Verdachten vernieling aangehouden

SOEST De politie heeft op vrijdag 27 augustus rond 22.55 uur op aanwijzing van meerdere getuigen een 14-jarige jongen uit Soest en een 17-jarige jongen uit Baarn aangehouden op verdenking van vernieling van diverse autospiegels op de Dokter Rupertlaan. Op het bureau bleek dat de 14-jarige verdachte de vernielingen aan de autos had gepleegd. Hij zit vast. De 17-jarige jongen mocht na verhoor het bureau weer verlaten.