Politie Groningen

Zondag 29 augustus 2010

Provincie Groningen, 29-08-2010

Groninger in bezit van mes

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond in de Oostersingel een 32-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij had in de Steentilstraat een 31-jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Het slachtoffer meldde zich op het politiebureau en gaf aan waar de verdachte was. Agenten spraken de verdachte aan in een
horecagelegenheid in de Oostersingel. Op de vraag of de Groninger een wapen bij zich had, antwoordde hij positief. Hij haalde een groot mes uit zijn broeksband en gaf dit zonder problemen aan de politieman. De 32-jarige is aangehouden op verdenking van mishandeling en het bezitten van een wapen. De politie maakt proces-verbaal op.

Paard valt op man

WINNEWEER Een 42-jarige inwoner van Winneweer is zaterdagmiddag met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij van een paard was gevallen en het dier vervolgens op hem viel. De man zat op het paard toen het edele dier plotseling begon te steigeren. Daarbij viel het slachtoffer op de grond en sloeg het paard achterover op de man. De Winneweerster bleef daarna bewegingsloos liggen. Een traumahelikopter is ter plaatse geweest om eerste hulp te bieden. De politie heeft een registratie gemaakt.

Automobilist rijdt tegen boom

ONDERDENDAM Een 20-jarige automobilist uit Onderdendam is zaterdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De beginnend bestuurder reed over de Bedumerweg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De 20-jarige kon het voertuig niet meer corrigeren en kwam tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Man verlaat auto na aanrijding

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmorgen in een horecagelegenheid in de binnenstad van Groningen een 20-jarige man aangehouden. De Groninger wordt ervan verdacht een auto te hebben bestuurd die enkele minuten daarvoor was betrokken bij een verkeersongeval. Bij het verkeersongeval op de Akerkhof in Groningen raakte niemand gewond, maar de auto van de Stadjer en die van een man uit Erica raakten wel beschadigd. De veroorzaker van de aanrijding was na het incident weggelopen. De man die uit de kroeg werd gehaald werd door een getuige aangewezen als de bestuurder. Hij had ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed en was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De Stadjer is ingesloten voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

Vervelende man hitst hond op tegen agenten

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagavond op de Brugkade in Stadskanaal een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Surveillerende agenten werden aangeroepen door de verdachte, die vervolgens beledigende opmerkingen maakte en zijn blote achterwerk toonde. Dezelfde man was eerder die dag ook al vervelend geweest. Toen de agenten de Kanaalster vertelden dat hij werd aangehouden, liet deze een hond los uit en kennel en hitste het dier op om de agenten aan te vallen. De hond had hier echter geen behoefte aan waarna de verdachte met gepast geweld aangehouden kon worden. De vervelende Kanaalster is ingesloten voor verhoor.

Tiener gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 14-jarige jongen uit Noordhorn is zaterdagavond gewond geraakt op de Leonard Springerlaan in Groningen. De tiener stak de weg over, maar zag niet dat op dat moment een 18-jarige Groninger aan kwam fietsen. De fietser kon de Noordhorner niet ontwijken, waarna beiden op de grond vielen. De 14-jarige is met enkelletsel naar een ziekenhuis gebracht. De Groninger hield een aantal schaafplekken over aan de botsing. De politie heeft een registratie gemaakt.

Automobilist rijdt tegen verkeersregelaar

NIEKERK (GROOTEGAST) De politie heeft zaterdagmorgen in de Burgemeester Ritzemastraat een 55-jarige automobilist uit Enumatil aangehouden. Vanwege diverse festiviteiten in het dorp, gaf een 67-jarige verkeersregelaar een aanwijzing aan de automobilist die zijn auto op een verkeerde plaats had geparkeerd. De Tilster was niet gediend van de aanwijzing en gaf wat gas. Hierbij reed hij, volgens eigen zeggen zonder opzet, tegen het been van de verkeersondersteuner. Die raakte niet gewond. De verdachte is naar het politiebureau gebracht voor een verklaring. De 67-jarige doet aangifte.

Vervelende tiener aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Peperstraat een 17-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten kregen een melding dat er een dreigende sfeer heerste tussen twee groepen jongeren. Eenmaal in de Peperstraat werden de jongeren uit elkaar gehaald. De 17-jarige jongen reageerde agressief en dreigde een andere persoon met de dood. Toen een van de agenten hier iets van zei, reageerde de tiener verwijtend naar de politiemensen. De diender vroeg hoe hij de jongen kon helpen, maar dit weigerde hij. Hij bleef echter wel doorgaan met beschuldigingen en beledigingen. De agent vroeg daarna om de identiteitskaart van de Stadjer, maar die weigerde de kaart te tonen. Na meerdere vorderingen werd de tiener aangehouden. Die verzette zich echter hevig, waarna hij met kracht in een politieauto werd gestopt. Na verhoor kon de Groninger met een bon het politiebureau verlaten. Ook kreeg hij een ontzegging van acht uur voor de binnenstad.

Scooterbestuurder gewond na val

STADSKANAAL Een 48-jarige scooterbestuurder uit Nieuwe Pekela is zaterdagmorgen gewond geraakt na een val van zijn tweewieler. De man reed over de Wielewaalhof in Stadskanaal en schrok vermoedelijk van een auto. Hierdoor remde de Pekelder te stevig en ging onderuit. De bestuurder is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt.

Laptops uit woning gestolen

GRONINGEN Uit een woning aan de Vechtstraat in Groningen zijn in de nacht van zaterdag op zondag zeker vier laptops gestolen. Degene die verantwoordelijk is voor deze daad is waarschijnlijk via het zogenaamde flipperen binnengekomen. De bewoners hadden de voordeur niet op slot gedraaid toen ze s avonds de woning verlieten. De gedupeerden inventariseren wat verder nog gestolen is en doen aangifte.

Flipperen wil zeggen dat een inbreker een woning binnenkomt door bijvoorbeeld een stuk plastic tussen het kozijn en de deur te stoppen. Door het stukje plastic met kracht richting het slot te drukken, gaat een onafgesloten deur open. Vervolgens is het simpel om de woning te betreden.

Alcomobilist probeert te ontkomen na aanrijding

GRONINGEN Een 33-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden in zijn woning in Vinkhuizen nadat hij had geprobeerd te ontkomen na een aanrijding. De Stadjer was op de noordelijke ringweg van Groningen in botsing gekomen met een 56-jarige automobilist uit de gemeente Noordenveld. De Groninger reed na de aanrijding door. De gedupeerde reed achter de Stadjer aan en zag waar hij zijn auto parkeerde. De Drent waarschuwde de politie die de 33-jarige aan kon houden. De verdachte bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het rijbewijs is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

WILDERVANK De politie heeft zaterdagavond een 27-jarige inwoner van Wildervank aangehouden. De Wildervankster greep in zijn woning zijn 27-jarige partner stevig vast en pakte haar vervolgens bij de keel. De man is hiervoor aangehouden. Zijn partner heeft aangifte gedaan.

Drie gewonden bij aanrijding N33

APPINGEDAM Bij een verkeersongeval op de N33 bij Appingedam zijn zaterdagmiddag drie personen gewond geraakt. Het ongeval ontstond na een voorrangsfout van een 20-jarige automobilist uit Groningen. Die wilde van de N33 afslaan naar de Woldweg, maar zag een tegemoetkomende automobilist uit Wezuperbrug (54) over het hoofd. De Drent kon een aanrijding niet voorkomen en reed vol in de flank van de auto. De auto van de Stadjer botste door de kracht tegen een verkeerspaal en schampte een auto van een bestuurder uit Appingedam (62). Drie personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Naast de 20-jarige Groninger waren dat een 48-jarige vrouw uit Hellum en een 50-jarige vrouw uit Wezuperbrug. De Hellumse zat bij de 20-jarige bestuurder in de auto. De vrouw uit Wezuperbrug was de inzittende van haar plaatsgenoot. Twee voertuigen moesten door een bergingsbedrijf worden afgevoerd. De politie heeft een registratie gemaakt.

Drenten aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen vier inwoners van Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van twee inwoners van Marum. Het viertal (20 en 21 jaar) had door onbekende oorzaak onenigheid gekregen met de man (25) en vrouw (19). Daarbij kreeg het duo meerdere klappen te voorduren. Een medewerker van een busbedrijf zag het gebeuren en waarschuwde de politie. Agenten konden de Drenten aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na geluidsoverlast

GRONINGEN De politie heeft zondag in de vroege ochtend in zijn woning in de wijk Beijum een 39-jarige man aangehouden. Buurtgenoten hadden geklaagd over geluidsoverlast. Toen agenten bij de woning aankwamen, hoorden ze van verre al harde gitaarmuziek. Bij het zien van de politie zette de verdachte het volume zachter. Hij weigerde echter een goed gesprek met de dienders, maar beledigde de agenten. De beledigingen gingen zover dat hij dreigde de dienders van het leven te beroven. De Stadjer is geboeid naar het cellencomplex gebracht en is ingesloten. Een ander politiekoppel heeft de muziekinstallatie in beslag genomen.

Straatroof opgelost dankzij alerte getuige

GRONINGEN Dankzij een alerte getuige heeft de politie zondagmorgen twee verdachten van een straatroof in de Hoge der A aan kunnen houden. Een agent die op weg was naar zijn werk voor zijn nieuwe werkdag, werd in de Verlengde Visserstraat aangesproken door de getuige. De man vertelde dat een jonge vrouw op de Hoge der A met geweld was bestolen van haar mobiele telefoon en dat hij nu achter de verdachten aanrende. De agent waarschuwde collegas en trof zelf de verdachten aan in de Leliesingel. Daar zijn de 16-jarige Rotterdammer en de 48-jarige Groninger aangehouden. Het 20-jarige slachtoffer bleek verwondingen in het gezicht te hebben. Ze doet aangifte.

Politie controleert op rijden onder invloed van alcohol

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdag en zondagmorgen op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles zijn diverse bestuurders aangehouden. In enkele gevallen ging de aanhouding niet zonder slag of stoot. In alle gevallen is proces-verbaal opgemaakt.

GRONINGEN - Afgelopen week kondigde de politie een alcoholcontrole aan die vanwege de Bommen Berend-festiviteiten is gehouden in de stad Groningen. De controles, in samenwerking met Drentse politieagenten, vonden plaats in de Laan Corpus den Hoorn, Parkweg, Paterswoldseweg en Aweg. Bij deze controle werden 804 bestuurders gecontroleerd. Tien bestuurders waren onder invloed van alcohol.

Het hoogste promillage werd gemeten bij een 28-jarige automobilist uit Groningen. Hij had bijna 1,4 promille alcohol in zijn bloed. Deze bestuurder probeerde aan de alcoholcontrole op de Paterswoldseweg te ontkomen door met hoge snelheid weg te rijden. Hij reed met een snelheid van boven de 100 km/u over de Paterswoldseweg. In de Lorentzstraat staakte de Stadjer zijn vlucht en werd meegenomen naar het politiebureau. De man moest direct zijn rijbewijs inleveren. Er is proces-verbaal opgemaakt.

NIEKERK (GROOTEGAST) Bij een controle op de Fanerweg werd een 45-jarige automobilist uit Zuidhorn aangehouden. De man had een alcoholpromillage van 0,8 in zijn bloed. Op de mededeling dat de automobilist werd aangehouden, werd deze agressief en zocht de confrontatie met een van de agenten. Daarbij probeerde de Zuidhorner de politieman te verwonden. Dit alles voor de ogen van een kind dat in de auto zat. De verdachte is na meerdere waarschuwingen in de boeien geslagen en ingesloten voor verhoor. In de auto bleek een mes te liggen. De agent heeft aangifte gedaan van geweld en bedreiging.

TER APEL Een 26-jarige automobilist uit Winschoten werd zaterdagnacht betrapt op rijden onder invloed van alcohol op de Jan Westerlaan in Ter Apel. Uit de blaastest bleek dat de Winschoter te diep in het glaasje had gekeken. Hij had een promillage van bijna 1,3 in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

WINSCHOTEN Een 34-jarige automobiliste uit Nieuwe Pekela moet het voorlopig zonder haar rijbewijs doen. Agenten zagen de vrouw in een auto rijden door het voetgangersgebied van de Venne in Winschoten. Na een alcoholtest wees de display van het blaasinstrument een zogenaamde Fail aan. Op het politiebureau bleek de vrouw 1,45 promille alcohol in haar bloed te hebben. Haar rijbewijs is in beslag genomen.