Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.10 uur

Utrecht, 29-08-2010

Oproep getuigen: gewapende overval

ZEIST Op vrijdag 27 augustus vond omstreeks 21.00 uur een gewapende overval plaats op een winkel aan het Vrijheidsplein. Op dat moment waren nog diverse personeelsleden in de net af te sluiten zaak aanwezig. Er drongen twee gemaskerde mannen de winkel binnen, bedreigde het personeel met vuurwapens en namen een hoeveel geld mee. Daarbij raakte enkele personeelsleden licht gewond nadat zij geslagen en geschopt werden door de overvallers.

Vervolgens vluchtten de beide overvallers via de acherzijde, maar daar was reeds gealameerde politie aanwezig. Een 16-jarig jongen uit Utrecht werd aangehouden, de andere dader vluchtte de Verzetswijk in aan de achterzijde van de winkel. Hierbij werd geschoten door de politie om de vluchtende verdachten onder controle te krijgen. De 16-jarige verdachte gaf zich over en werd ter plekke aangehouden. Hij raakte niet gewond door de aanhouding. Korte tijd later werd in de achterliggende wijk op aanwijzing van getuigen een 25-jarige man uit Zeist aangehouden. Na onderzoek werd hij op 28 augustus in vrijheid gesteld. Hij bleek niet betrokken te zijn geweest bij de overval.

Een 30-jarige en een 48-jarige man uit Zeist reden tijdens de overval opvallend rustig voorbij de winkel, stonden stil en reden weer weg. Omdat agenten dit niet vertrouwden werden beiden eveneens aangehouden op mogelijke betrokkenheid bij de overval. Al snel bleek dat zij niet betrokken waren bij de overval en ze werden daarop meteen in vrijheid gesteld.

De politie heeft in de omgeving met meerdere politievoertuigen en de helikopter gezocht naar de tweede dader. Hierbij werd niemand meer aangetroffen. Diverse getuigen zijn inmiddels gehoord. De buit werd in zijn geheel teruggevonden in de winkel en op straat aan de achterzijde van het pand. Het personeel werd opgevangen door slachtofferhulp. De ambulance behandelde de licht gewonden ter plekke aan verwondingen.

Eventuele getuigen die de politie nog niet heeft gesproken of personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Zeist via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Oproep getuigen: straatroof

DE BILT Op zaterdag 28 augustus is rond 00.30 uur een 17-jarige jongen uit Bilthoven het slachtoffer geworden van straatrovers. De jongen fietste over de Groenekanseweg toen hij ter hoogte van de Hessenweg een scooter achter zich hoorde. Hierop zaten twee onbekende jongens die het slachtoffer tot stoppen dwongen. De passagier op de scooter stapte af en trapte het slachtoffer meerdere malen.

Met een mobiele telefoon als buit gingen de daders er vandoor in de richting van de Biltserading. Het slachtoffer liep letsel op aan gelaat en gebit en had diverse kneuzingen.

Signalement

Dader 1: passagier

Jongen, rond de 17 of 18 jaar, rond 1.80 cm lang, normaal postuur, getinte huidskleur, sprak Nederlands met een buitenlands accent, droeg een zwarte jas met capuchon met daaronder een donkerblauwe pet met rood embleem.

Dader 2:

Van de tweede dader is geen signament bekend, wel reed hij op een zilverkleurige schooter met blauw kenteken. Merk Piaggio ZIP, type 3.

Op het moment dat de daders wegreden zag het slachtoffer nog dat vier fietssters meereden met de berovers. De politie roept deze en andere getuigen of personen met meer informatie op om contact op te nemen met de politie in Zeist via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bloedende man vlucht weg bij verkeerscontrole

GROENEKAN De politie doet nader onderzoek naar een onbekende bestuurder die wegreed bij een verkeerscontrole op de geslotenverklaring op de Voordorpsedijk op vrijdag 27 augustus. Rond 17.18 uur lieten agenten hier een automobilist stoppen. Deze stopte in eerste instantie en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. De agenten en controlerende collegas verderop moesten wegspringen om een aanrijding met de auto te voorkomen. Een fietser en een passante verklaarden later ook bijna te zijn aangereden door de hard wegvluchtende auto.

Wat opviel was dat de bestuurder gewond in de auto zat en zijn kleding gescheurd. Het kenteken is bij de politie bekend. Nader onderzoek volgt.

Oproep getuigen: Brandstichting

DE BILT De politie doet nader onderzoek naar een vermoedelijke brandstichting van een brommobiel op De Buys Ballotweg op vrijdag 27 augustus rond 20.00 uur. De brommobiel stond geparkeerd bij een parkeerplaats bij de kruising met de Groenekanseweg. De voorzijde van het voertuig raakte zwaar beschadigd door de brand. Twee andere autos die naast het voertuig stonden raakten eveneens beschadigd door het vuur.

Getuigen of personen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zeist via 0900-8844.