Brand New Day favoriet voor aanvullend pensioen

29/08/2010 14:00

WUA!

ING en AEGON volgen in onderzoek van WUA!

Brand New Day wordt het vaakst als favoriet aangewezen door respondenten die zich online oriënteren naar een aanvullend pensioen. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die onderzoeksbureau WUA! in augustus uitvoerde. Het onderzoek meet hoe goed de huidige aanbieders in de markt liggen als consumenten besluiten hun huidige polis voor een aanvullend pensioen over te boeken. Tijdens de zoektocht naar een uitgestelde lijfrente wist Brand New Day meer respondenten te overtuigen dan ING en AEGON. Er werden in totaal 185 individuele beoordelingen gegeven over 57 verschillende websites.

Organisatie: Web Performance Score Augustus 2010


1-BrandNewDay.nl 6,5


2-ING.nl 6,3


3-AEGON.nl 5,6


4-OHRA.nl 5,5


5-Rabobank.nl 5,2


6-PensioenCentrum.nl 5,1


7-Independer.nl 5,0


8-AEGONBank.nl 4,9


9-REAAL.nl 4,4


10-RVS.nl 4,4


11-NN.nl 4,3


12-DeltaLoydBank.nl 4,2

(Zie de bijlage voor het persbericht in originele opmaak)

De onderzoeksresultaten

Op dit moment lichten alle aanbieders hun klanten voor over de hoogte van de kosten van hun huidige polis. De kans bestaat dat consumenten de komende maanden in groten getale op zoek gaan naar alternatieven. Brand New Day wordt tijdens het onderzoek door slechts een kwart van de respondenten online gevonden, maar blijkt vervolgens een uitzonderlijk goede indruk te maken. De website trekt vooral bezoekers via de gesponsorde links in Google, en scoort vervolgens eerste plaatsen op de deelaspecten kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid, informatiewaarde en vormgeving. Ook wat uiteindelijke voorkeur betreft scoort Brand New Day het best van de branche: ondanks de beperkte vindbaarheid zou 17,5% van de respondenten op basis van de oriëntatie voor Brand New Day kiezen.

De ING eindigt met een Web Performance Score van 6,3 op de tweede plaats in het onderzoek. De website geeft de beste eerste indruk van het veld en wordt gewaardeerd om de volledigheid van de informatie, die volgens de respondenten goed is ingedeeld in categorieën en subcategorieën. 15% van de respondenten wijst de ING uiteindelijk aan als favoriet.

AEGON wordt nog minder vaak gevonden dan Brand New Day, maar belandt dankzij een aantal goede scores toch op de derde plaats in de door WUA! opgestelde ranglijst. AEGON scoort vooral goed op informatiewaarde en vormgeving, en weet mede hierdoor 7,5% van de respondenten te overtuigen.

Web Performance Scan

Voor dit onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten uit, allen tussen de 40 en 55 jaar oud en ervaren met het online oriënteren naar producten en diensten. De respondenten kregen de opdracht om online op zoek te gaan naar een aanvullend pensioen (uitgestelde lijfrente) om naar over te stappen. De respondenten mochten zelf bepalen welke criteria vervolgens doorslaggevend waren in het kiezen van een favoriete website. Tijdens de zoektocht werden uitgebreide vragenlijsten ingevuld, waarbij de bezochte websites werden beoordeeld op deelaspecten als gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde. Aan de hand van alle verzamelde data berekende WUA! vervolgens de verschillende Web Performance Scores. Na afloop van de zoektocht is met 40% van de respondenten een groepsdiscussie gevoerd voor extra kwalitatief inzicht.

Over WUA!

WUA! is dé marktleider in Nederland op het gebied van Web Performance en sinds 2009 dochterorganisatie van Effectory. WUA! heeft met de ontwikkeling van de Web Performance Scan een uniek product op de markt gezet. Met de Web Performance Scan helpt WUA! grote en middelgrote organisaties met het inzichtelijk en meetbaar maken van hun prestaties op het internet. Deze organisaties zijn hierdoor in staat hun prestaties voortdurend op gerichte wijze te verbeteren. Door de WUA! Web Performance Scan gebenchmarkt periodiek uit te voeren, meet WUA! precies of gedane verbeteringen en investeringen effect hebben op de prestaties van websites. In de visie van WUA! dient informatie uit onderzoek daadwerkelijk te zorgen voor verbetering van websites en de positionering binnen de betreffende branche.

Onderzoeksopzet

Onderzoek: augustus 2010

Case: 'U heeft al een aanvullend pensioen (uitgestelde lijfrente) geregeld maar wilt eventueel overstappen naar een andere aanbieder. Ga u oriënteren op het internet.'

Respondenten: 40

Selectiecriteria: Nederlands Algemeen Publiek

Respondenten hebben een aanvullend pensioen (uitgestelde lijfrente)

Geslachtsverdeling: 50% man, 50% vrouw

Leeftijd: tussen de 40 en 55 jaar oud

Plaats onderzoek: Amsterdam

Opleiding: MBO+

Ervaring: oriënteren regelmatig op het internet

Duur DVD panel discussie: 2 keer 1 uur

Opdrachtgever: onafhankelijk door WUA!

Pagina's rapportage: 250+

Volgende meting: februari 2011

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.wua.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (