Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 29 augustus

Hoorn, 29-08-2010 o 15.00 uur

Vrouw aangereden door vrachtwagen

Den Oever, zondag 29 augustus

Een 50-jarige vrouw uit Ureterp is zondagochtend rond 08.00 uur overleden nadat zij door een vrachtwagen was aangereden op de Molenstraat. De bestuurder van de vrachtwagen, een 32-jarige man uit Schagen, was bezig met het opbouw van de markt in verband met de Visserijdagen. De bestuurder reed achteruit en zag niet dat hier de 50-jarige vrouw stond. Zij kwam onder het achterwiel van de aanhangwagen van het voertuig terecht en werd overreden. De vrouw overleed ter plaatse. De bestuurder van de vrachtwagen is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en is aangehouden.

30 Voetbalhooligans aangehouden

Alkmaar, zaterdag 28 augustus

Een groep van 30 voetbalhooligans uit Rotterdam van 17 tot en 33 jaar is zaterdagavond rond 23.30 uur aangehouden op de Nassaulaan. Twee politiebikers waren in het centrum voor horecatoezicht. Zij stonden bij een horecagelegenheid op de Gedempte Nieuwesloot toen zij de groep aan zagen komen. De groep ging bij het café naar binnen en begon in te slaan op de hier aanwezige bezoekers. De agenten riepen meteen meerdere eenheden op. Er werden in het café vernielingen aangericht en vijf mannen raakten gewond door de vechtpartij met de groep. Hierna verlieten de supporters het café.

Buiten werden nog vernielingen aangericht aan een kermisattractie en er werd met fietsen, barkrukken en tafels gegooid. De groep verplaatste zich over de Hoogstraat, Langestraat, Koorstraat en Ritsenvoort. Hierbij werden zij achtervolgd door steeds meer ter plaatse komende politieversterking. Op de Nassaulaan kon de gehele groep van 30 man worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau op het Mallegatsplein.

Na onderzoek bleek het om een bewuste actie van de groep te gaan met het plan om rel te gaan schoppen in de Alkmaarse binnenstad. De groep werd zondagmiddag in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van de aangehouden mannen waren ook verdacht bij de rellen in Hoek van Holland vorig jaar augustus. Politie Rotterdam-Rijnmond verleend assistentie bij het onderzoek.

Bent u getuige geweest van de openlijke geweldpleging in de binnenstad of bent u gedupeerd door een of meerdere verdachten? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, zaterdag 28 augustus

Een 18-jarige jongen uit Zwaagdijk-West werd zaterdagochtend rond 02.35 uur beroofd van zijn mobiele telefoon op de Koepoortsweg. Hij was uit geweest en fietste in de richting van park Risdammerhout. Ter hoogte van de Vredehofstraat werd hij aangesproken door een Antilliaanse en een Marokkaans/Turks uitziende man. De jongen fietste door, maar de twee renden achter hem aan. Eén van hen legde een hand op zijn schouder. De jongen stopte. De Antilliaanse man vroeg om een sigaret en begon aan de jas van de jongen te voelen. Hij pakte de telefoon van de jongen uit diens jaszak. Hierop gaf de Antilliaanse man aan dat het slachtoffer heel snel weg moest fietsen en haalde een mes tevoorschijn. De jongen fietste snel weg. De twee mannen renden nog een stuk achter hem aan.

De Antilliaanse man heeft een slungelig tenger postuur, is tussen de 1.85 en 1.90 lang, rond de 20 jaar en droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een zwart shirt met lange mouwen. Hij had een zwarte netkous in zijn haar.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Koepoortsweg zaterdagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto op kop in sloot

Hippolytushoef, zaterdag 28 augustus

Een 18-jarige jongen uit Hippolytushoef belandde zaterdagochtend rond 05.45 uur met zijn auto op de kop in de sloot op Gemeenelandsweg. Het voertuig werd aangetroffen, maar hier bleken geen mensen meer in te zitten. Tegelijkertijd kwam er een melding binnen van de vader van de 18-jarige jongen dat zijn zoon met een nat pak was thuis gekomen. De jongen was echter niet binnengelaten en was naar het huis van zijn vriendin gegaan. Hier werd hij inderdaad aangetroffen. Hij moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 515 ug/l. Dit is voor een beginnend bestuurder ruim vijfmaal teveel. De toegestane hoeveelheid is 90 ug/l. De jongen bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij gaf aan pijn te hebben en werd vanaf het politiebureau door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd onderzocht. Hij wordt op een later tijdstip verhoord.

Man beroofd van motor: getuigen gezocht

Hoorn, vrijdag 27 augustus

Een 18-jarige man uit Zaandam is vrijdagavond rond 20.45 uur op de Weel beroofd van zijn motor. De man werd eerder, terwijl hij stilstond bij een bushalte met wat vrienden, aangesproken door een inzittende van een blauwe Volkswagen. Deze vroeg of de motor te koop was. De Zaandammer gaf aan dat hij pech had omdat de motor net verkocht was. Hierna reed de auto, waarin vier personen zaten, weg.

Even later kwamen er drie mannen op de motorrijder aflopen. De 18-jarige man vertrouwde het niet en reed bij zijn vrienden weg. Nadat de mannen weer weg waren, reed hij terug naar zijn vrienden. Net toen hij zijn motor weer wilde starten kwamen de drie wederom op hem aflopen. Hij werd bij zijn nek gegrepen en van zijn motor afgetrokken. Hierdoor kwam de 18-jarige man met zijn motor op de grond te liggen. Hij pakte de sleutel uit het slot en kreeg toen hij was opgestaan een schop tegen zijn ribben. De drie mannen wisten de motor zonder sleutel aan de praat te krijgen. Twee van hen reden op het voertuig weg, een steegje in en gingen linksaf het Plutohof in. Het slachtoffer verloor hen hierna uit het oog.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagavond op of rond de Weel iets verdachts gezien of heeft u informatie over de blauwe Volkswagen? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verdachte komt uit de kast

Stompetoren, vrijdag 27 augustus

Een 33-jarige en een 38-jarige man uit Alkmaar zijn vrijdagavond rond 23.15 uur aangehouden op de Noordervaart. De politie kreeg melding dat er in het pand van de oude gemeentewerf mensen zaten. Er werden breekgeluiden gehoord. Een agent trof de 33-jarige man in het pand aan. Hij had zwarte handen en bij zijn jas werden tassen gevonden met stukken koperen pijp. De man werd aangehouden. Er werd nog een jas aangetroffen, wat erop duidde dat er nog iemand aanwezig moest zijn. De toegang van het pand werd door de politie afgeblokt en het pand werd met een diensthond afgezocht. Deze hield stil bij een kast. Op aanroepen van de man werd de kastdeur geopend en kwam de 38-jarige man hieruit tevoorschijn. Ook hij werd aangehouden. Er werden verder nog een hoeveelheid gereedschap en stukken koperen leiding aangetroffen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. Zij werden zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld.

Aanhouding voor koperdiefstal

Wieringerwerf, zaterdag 28 augustus

Een 51-jarige man uit Wervershoof is vrijdagavond rond 23.30 uur rond 01.10 uur aangehouden op de Oostermiddenmeerweg. De politie kreeg rond 23.30 uur een melding binnen dat er een aantal personen uit een personenauto waren gestapt en met een trap in de richting van een elektriciteitshuisje liepen. Agenten zagen onderweg hierheen een auto rijden. De bestuurder werd gecontroleerd en zijn gegevens werden genoteerd. Ter plaatse gekomen op de Oostermiddenmeerweg hoorden de agenten van de melder dat deze auto de personen had afgezet bij het elektriciteitshuisje. Bij het stroomhuisje lag een ladder en koperen draad. Dit bleek weggeknipt te zijn aan de zijkant van het huisje. De agenten werden aangesproken door de bewoners van een perceel verderop. Zij gaven aan dat er iemand over hun terrein liep in natte kleding. Het perceel werd afgeblokt en met politiehonden werd gezocht naar mogelijke verdachten. De 51-jargie verdachte bleek in de slootkant te liggen. Hij werd aangehouden. Naar de overige verdachten wordt onderzoek gedaan.

Grootscheepse alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 28 augustus

Bij een grootscheepse alcoholcontrole in Alkmaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag van 10.00 tot 05.00 uur 2646 bestuurders gecontroleerd. De werd op vier plaatsen tegelijkertijd gecontroleerd: op de Edisonweg, Robobonsweg, Kennemerstraatweg en Vondelstraat.

46 bestuurders kregen een boete voor het rijden onder invloed. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd. Eén bestuurder blies 740 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook het rijbewijs van een andere bestuurder werd ingevorderd omdat deze weigerde te blazen.

Een 23-jarige Pool werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Later bleek hij bestuurder te zijn van de auto waarin een gestolen fiets lag. Zijn 21-jarige passagier, eveneens uit Polen was hiervoor al eerder aangehouden.

Verder was er nog een aanhouding voor belediging. Deze persoon werd ter ontnuchtering ingesloten.

Dove blijkt niet doof

Alkmaar, vrijdag 27 augustus

Een 18-jarige Roemeen werd vrijdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Breedstraat. De man had naar een 46-jarige vrouw uit Emmen gebaard die met haar dochter in de binnenstad liep. Hij liet haar een papier zien met vakjes erop waar je naam, plaats, handtekening en bedrag op kon invullen. Uit plaatjes was op te maken dat om het Dovenfonds ging. Inmiddels was er ook een vrouw bij de man komen staan. De vrouw gaf de man een bedrag, vulde haar gegevens in op de lijst en liep verder. Toen de vrouw met haar dochter in een kopieerwinkel was zag zij de man binnenkomen samen met de vrouw. Tot haar verbazing hoorde ze hem in het Engels tegen de man achter de balie praten. Tegen de vrouw sprak hij in een andere taal. De man bleek niet zo doof te zijn als hij deed voorkomen. Hij liet legitimatiepasjes achter in de winkel en ging weg. De 46-jarige vrouw kwam buiten surveillerende agenten tegen. Zij vertelde hen het verhaal, waarop de agenten naar de winkel gingen en de pasjes bekeken. Juist toen zij buiten stonden te overleggen zagen zij de man de winkel weer binnen lopen. Hij werd aangehouden voor oplichting.

Man aangehouden voor diefstal

Julianadorp, vrijdag 27 augustus

Een 24-jarige Engelsman is vrijdagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Voorweg in Callantsoog. De man had bij een onbemand tankstation op de Schoolweg in Juliandorp getankt. Hij had voor het aftanken van zijn auto geld geleend van een werknemer die hier aan het werk was. Hij vroeg de man of deze voor hem wilde pinnen omdat hij geen pinpas had. Daarna zou hij de man geld geven. Hij reed echter weg zonder het geld aan de werknemer te geven. Het voertuig waar de man in reed viel nogal op omdat er een ladder op het dak zat. De auto werd aangetroffen op een camping aan de Schoolweg in Callantsoog. De verdachte werd aangetroffen bij de recreatieruimte. Hij werd aangehouden.

Man gestoken

Hoorn, zaterdag 28 augustus

Een 26-jarige man uit Hoorn is zaterdagavond rond 22.45 uur gestoken op de parkeerplaats voor zijn woning aan de Glenn Millerhof. De drie daders renden weg in de richting van het Cole Porterhof. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond. Hij kende de drie mannen niet. Hij doet aangifte.

Aanhouding voor mishandeling (1)

Den Helder, zondag 29 augustus

Een 33-jarige man uit Den Helder is zondagochtend rond 03.40 uur aangehouden op het Koningsplein. Een 21-jarige man uit Den Helder was in een horecagelegenheid per ongeluk tegen een man aangelopen. Hij verontschuldigde zich en liep door. De man werd echter bij zijn shirt gepakt door degene waar hij tegen aan was gelopen. Een andere man draaide naar de 21-jarige man toe en gaf hem een klap tegen zijn oog. De 21-jarige man wilde terugslaan, maar werd door de beveiliging buiten gezet. Ook de 33-jarige man werd naar buiten gebracht. Buiten werd deze laatste aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding voor mishandeling (2)

Sint Maartensvlotbrug, zondag 29 augustus

Een 25-jarige Pool werd zondagochtend rond 03.20 uur aangehouden op de Zeeweg. De eigenaar van een horecagelegenheid aan de Belkmerweg had de politie gebeld omdat er binnen gevochten was. Het bleek dat de verdachte een glazenophaler geslagen had en dat de eigenaar zelf ook klappen op zijn hoofd had gekregen. De glazenophaler had een opgezwollen oog, een snee in zijn ooglid en een dikke wang.

De verdachte bleek op de rijbaan van de Zeeweg te lopen, in de richting van de N9. Hij werd aangehouden voor mishandeling.

Drinken en toch rijden

Hoorn, zondag 29 augustus

Een 18-jarige man uit Zwaag werd zondagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Pergola. Agenten zagen de man uit een achtertuin komen met zijn scooter. Hij was erg onvast ter been en sprak met dubbele tong. Agenten waarschuwden hem om niet te gaan rijden. Dit deed hij toch. Hij werd hierop aangehouden. Aan het bureau blies hij 625 ug/l. Dit is bijna zevenmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Hij moest zijn bromfietsrijbewijs inleveren.

Dirkshorn, zondag 29 augustus

Een 34-jarige Poolse automobilist werd zondagochtend rond 00.30 uur aangehouden op de Raadhuisstraat. Hij blies 700 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Hoorn, zondag 29 augustus

Een 25-jarige bromfietser uit Zwaag werd zondagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Vredehofstraat. Hij moest blazen en blies 905 ug/l. Dit is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. de man raakte zijn bromfietsrijbewijs dus kwijt.