Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

Breda, 29-08-2010

Politie houdt toezicht op stappers: zes aanhoudingen

BREDA: De politie heeft zaterdagavond en nacht toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie ook rechercheurs in burger en bikers in. Het centrum van Breda werd daarnaast, zoals gebruikelijk, in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Agenten hebben zes verdachten aangehouden voor verstoren van de openbare orde, mishandeling en belediging. Drie stappers kregen een bon voor wildplassen.

Een jongen van 16 jaar uit Dordrecht en een 21-jarige inwoner van Breda zijn na een vechtpartij rond 03:40 uur op de Tolbrugstraat aangehouden voor mishandeling en verstoring openbare orde. Een 26-jarige inwoner van Breda en een 21-jarige inwoner van Dorst zijn aangehouden na belediging van een politieagent. Bij een ruzie aan de Hoge Brug zagen agenten twee mannen met elkaar op de vuist gaan. Een 33-jarige inwoner van Zundert en een 20-jarige man uit Roosendaal zijn aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Uitgaan in Breda is veilig en gezellig. Politie, gemeente en
horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen daarbij op de steun van het publiek. De politie treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit, drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele
uitgaansgebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet.

Beschonken automobilist rijdt voetganger aan

BREDA: Bij een aanrijding op de Prinsenkade is zondagmorgen een 29-jarige automobilist uit Prinsenbeek aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed van alcohol. Rond 01:50 uur stapte hij na het nuttigen van wat alcohol de auto in en reed op een zebrapad een vrouw aan. Zij liep mogelijk een armbreuk op. Op het bureau blies hij bijna 2 keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. De politie maakt proces verbaal op tegen de Prinsenbeker.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 29-08-2010 14:51 | © Regio Midden en West Brabant |