Paradiso Melkweg Productiehuis, Amsterdam

28 augustus 2010

DeSpeech, het tastbare bewijs dat de Andy Warhols van de vorige eeuw nog bestaan

De Nederlandse band LPG presenteert zijn muziek in de ruimste zin des woords: hoorbaar, zichtbaar, tastbaar, smaakvol en welriekend: totaalpop anno 2010. Met hun nieuwste project DeSpeech laten de vijf muzikanten annex kunstenaars zien dat pop en populaire cultuur gelijk staat aan schoonheid en echtheid, iets om te koesteren.

DeSpeech is een magazine voor de zintuigen en bestaat uit drie door LPG handgemaakte grafische, muzikale en fotografische edities. De eerste, DeSpeech 01, is een EP waarop vier Nederlandse bands (LPG, Alamo Race Track, At The Close of Every Day, Herrek) ieder een song in een donkere en een lichtvoetige versie vertolken. Vergezeld met een zeefdrukposter met glow-in-the-dark inkt geeft DeSpeech 01 haarfijn weer wat licht en donker betekenen in de popmuziek.

Wie zich abonneert op DeSpeech ontvangt drie edities via de brievenbus, elk verpakt in een speciaal vormgegeven box. Rondom elke editie organiseert LPG samen met Paradiso Melkweg Productiehuis concertavonden waarin vrijwel alle disciplines van de popcultuur belicht worden. Avonden die iedereen kan bezoeken, maar alleen voor abonnementhouders gratis zijn. DeSpeech01 brengt naast de vier eerdergenoemde bands ook de schrijver Nyk de Vries (winnaar Belcampo Stipendium 2010) en VJ-duo Snow op het podium.

DeSpeech 01 verschijnt half september en is verkrijgbaar via www.despeech.com . De EP wordt uitgegeven i.s.m. Excelsior Recordings. De bijbehorende shows zijn o.a. te zien in Vera Groningen (1 oktober) en Tivoli De Helling Utrecht (3 oktober), Paradiso Amsterdam (6 oktober).