Watersportverbond - KNWV

Hard werken bij 7e Holland Windsurfing-wedstrijd

maandag 30 augustus 2010

De weersvoorspellingen voor de alweer 7de wedstrijd van de Holland Windsurfing Serie 2010 in Dordrecht waren niet erg gunstig, veel regen, harde wind met uitschieters naar 30 knopen. Het viel allemaal erg mee. Voor de onervaren surfers was het hard werken, maar het contingent Bic Techno surfers was zeer tevreden over de dag.

Holland Windsurfing - augustus Dordrecht Er viel af en toe wel een buitje, de wind zakte soms wat in en trok dan weer stevig aan. Toen in de 5de race de wind stevig aantrok leefden de diehards zich nog eens extra uit.

In de Technoklasse onder 15 jaar was Huub van der Hoorn heer en meester met gewonnen races. Sara Wennekes volgde hem op de voet. Zeer spannend was de 3de race, waarin haar jongere broer Sam haar op de eindstreep versloeg. Hij werd 3de in deze klasse.

In de Technoklasse onder de 17 jaar won Joris van Essen alle races, gevolgd door Sjors Hardholt.

Joris was bovendien de snelste van alle Technoâs in bijna alle races. Een race snoepte hem Maurice van Grasstek af, de winnaar in de Techno Openklasse.

De Open 7.8 m2 klasse werd beheerst door louter masters, waarvan Randy Zandbergen de snelste was. Alleen de normaal in de Techno U17 varende Jeroen van Giesen wurmde zich daar nog tussen en werd 2de.

In de Open 9.5 m2 klasse won Ton Wessel alle races in zijn klasse al werd de strijd met de op zijn thuiswater varende Jaap Nispeling vaak pas op de finish beslist. Saskia van Smoorenburg werd in deze klasse 3de.

Bij The Mission waren er nogal wat ouders, die weer eens op het raceboard stapten. Voor diegenen, die het weer leuk vinden: de Holland Windsurfing Serie is een geweldige mogelijkheid om een tweede surf carrière te beginnen!

Kijk voor de volledige uitslag op de speciale Holland
Windsurfing-pagina's op www.watersportverbond.nl/surfen.