Persbericht

HagaZiekenhuis kiest voor NorthgateArinso
~ implementatie HR-zorgplatform zorgt voor optimalisatieslag HR-processen ~

Nieuwegein, 30 augustus 2010 - NorthgateArinso, wereldwijd aanbieder van HR-diensten en -software, implementeert haar HR-zorgplatform bij het HagaZiekenhuis in Den Haag. De HR-specialist wordt vanaf 1 januari 2011 voor drie jaar verantwoordelijk voor het functioneel beheer van het SAP HCM-platform en voor de salaris processing van de ruim 3600 medewerkers van het ziekenhuis.

Het HagaZiekenhuis heeft haar back-office-processen ingericht met SAP-software, de bestaande HR-processen vormden hier echter een uitzondering op. Het ziekenhuis ging dan ook op zoek naar een oplossing die de processen beter zou ondersteunen en die eenvoudig te integreren zou zijn met bestaande systemen. Het Zorgplatform van NorthgateArinso, dat gebaseerd is op SAP, bood uitkomst. Dit platform gaat uit van de standaarden binnen de zorgmarkt en wordt verder naar de wensen van het HagaZiekenhuis geoptimaliseerd. Hierdoor kan de impact die de implementatie heeft op de organisatie geminimaliseerd worden, zowel wat betreft tijd, kosten en risico's.

De diversiteit aan integratiemogelijkheden die het platform biedt, was een belangrijk argument voor het ziekenhuis om voor NorthgateArinso te kiezen. Hans Krikke, HR Directeur bij het HagaZiekenhuis zegt hierover: "Wij zijn zeer content met de koppeling van het platform met de systemen voor dienstroosterplanning, learning management en payroll. De overstap naar het HR-zorgplatform van NorthgateArinso is voor ons dan ook van strategische waarde: wij kunnen nu beschikken over eenduidige en betrouwbare managementinformatie."

"Door de samenwerking met een grote en bekende zorginstelling als het HagaZiekenhuis verstevigen we onze positie in deze specifieke markt", zegt Rob van Bavel, managing director van NorthgateArinso. "Wij zijn trots op ons Zorgplatform waarmee we bij ziekenhuizen een duidelijke optimalisatieslag kunnen realiseren, terwijl de impact op de organisatie minimaal blijft. Het Zorgplatform is voor 90 procent ingericht, de laatste 10 procent bestaat uit maatwerk. De functionaliteit van de zorgtemplate is tevens beschikbaar in het product CareCTRL van Pink Roccade Healthcare waarmee we een strategische samenwerking hebben binnen de zorgmarkt."

(320 woorden)