Ecomobiel 2010 wordt spraakmakend

30/08/2010 16:46

54 Events BV

Persbericht

Ecomobiel 2010 wordt spraakmakend

Ecomobiel 2010 in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam wordt op 21 en 22 september hét nationale evenement voor alle professionals op het gebied van duurzame mobiliteit. Exposanten, adviseurs en beslissers worden op de beursvloer en bij het ecomobiel congres (22 september) door exposanten en sprekers compleet geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen rond duurzame mobiliteit en over de mogelijkheden om hiermee succes te kunnen boeken. De uitkomsten van het Nationaal Debat Duurzame Mobiliteit tijdens het ecomobiel congres gaan naar 'Den Haag' en zullen zeker een rol spelen bij toekomstig beleid. Deze tweede editie van ecomobiel zal door beleidsmakers en toekomstgerichte ondernemers niet gemist mogen worden.

Beursvloer, congres, workshops en het testparcours lopen straks op de unieke locatie van ecomobiel 2010 naadloos in elkaar over en de circa 120 deelnemers presenteren er tientallen primeurs.

Ecomobiel 2010 wordt op 21 september geopend door Prins Maurits in zijn functie van voorzitter van het Formule E-team. Het congres de volgende dag met als thema 'Duurzame mobiliteit, van hype naar business' heeft als openingssprekers demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer & Waterstaat en Alexandra van Huffelen, wethouder van Rotterdam. De circa 250 deelnemers nemen o.a. deel aan het Nationaal Debat Duurzame Mobiliteit (de aanbevelingen worden naderhand aan politiek Den Haag aangeboden) en luisteren naar Guido van Woerkom die zijn visie geeft op het duurzame mobiliteitsgehalte van de een dag eerder gepresenteerde miljoenennota. Keynote sprekers zijn voorts o.a. Mira Huussen, directeur New Energy Essent; Arnaud van der Sluis, programma-manager Elektrisch Rijden ProRail; Alexandra van Huffelen, wethouder Rotterdam, optredend namens de G4; Lorike Hagdorn, directie TNO; Carol Lemmens, Directeur Twynstra Gudde; Jeroen de Swart, CEO Stedin en anderen. Deelname aan het congres kost 495,-- Euro; leden van de ecomobiel business club (zie www.ecomobiel.nl) hebben gratis toegang.

Blik in de toekomst

De beursvloer is inmiddels bijna geheel volgeboekt. Deelnemers zijn o.a. Mercedes Benz dat met personen- en bedrijfswagens en aandrijvingen op waterstof, aardgas en elektriciteit een fascinerende blik in de toekomst biedt; Louwman & Parqui dat o.a. stilstaat bij de volgende generatie plug-in hybride Toyota modellen; Peugeot dat als primeur de compacte en betaalbare elektrisch aangedreven ION toont; Fiat; ProRail; D-Incert; ANWB; het Formule E team; de ministeries van EZ en V? alle provincies; Ecars Europe; Stichting E-laad; Athlon Car Lease; het RCI; AllGreenVehicles; Twynstra Gudde; Goudappel Coffeng; de Roteb en vele anderen. Er is een publieke sector plein, een bundeling van alle provincies, een groen gas/ nieuwe energie platform en een testparcours dat zowel buiten als binnen ligt. Daar kan gereden worden met een keur aan bijzondere toekomstgerichte voertuigen, variërend van elektrische scooters en bedrijfswagens tot luxueuze zaken hybrides.

Tijdens ecomobiel 2010 vindt voorts op de eerste dag een RAI PEM meeting plaats; er wordt een speciaal seminar georganiseerd over de inzet van LNG/LBG en er wordt een Masterclass gegeven aan wethouders van alle gemeenten over duurzame mobiliteit. Bovendien worden tijdens het congres bijzondere verdiepingssessies van anderhalf uur georganiseerd door o.a. 9292OV.nl, IvDM, Conclusion/The Bridge, Mercedes-Benz, Toyota, ARN, Twynstra Gudde, XTNT, TNO en Prorail.

Kortom, dit wordt een evenement dat professionals in bedrijven en (overheids)organisaties simpelweg niet mogen missen.

Wie snel is, kan zich wellicht nog inschrijven voor het congres. Ecomobiel 2010 is nadrukkelijk een vakbeurs en op beide dagen geopend van 10.00-18.30 uur. De toegang tot alleen de beurs is bij inschrijving vooraf gratis en ter plaatse 15 Euro.

Rotterdam, 30 augustus 2010.





http://www.ecomobiel.nl