Politie Drenthe

Maandag 30 augustus 2010

Provincie Drenthe, 30-08-2010

Overval Emmense juwelier in Opsporing Verzocht

De Drentse politie besteedt dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan een gewapende overval op juwelier Majkowski in Emmen.

De overval vond plaats op zaterdagmiddag 27 februari in de aan de Matissepassage gelegen juwelierszaak. Twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden personeel en klanten met een vuurwapen. De daders gingen er met geld en sieraden vandoor. De overval duurde slechts enkele minuten en niemand raakte gewond. Een bewakingscamera registreerde de overval en de daders. In de uitzending van dinsdagavond worden deze beelden getoond.

Bestuurder had gedronken

EXLOO - Op de Nieuwe Dijk in Exloo reed zondagavond een 43-jarige man uit Borger door onbekende oorzaak met zijn auto in een sloot. Daarbij raakte hij licht gewond. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen vielen mee zodat hij na onderzoek naar huis mocht. Echter niet voordat een arts op verzoek van de politie bloed van de man had afgenomen. Hij had namelijk gedronken. De politie vorderde het rijbewijs van de man in.

Branden

EMMEN In de nacht van zondag op maandag vloog op de Boerschapslaan in Emmen een caravan in brand. De caravan en inventaris gingen verloren. De brandweer bluste de brand. De politie houdt rekening met brandstichting.

HOOGEVEEN Zondagmiddag brak brand uit in een woning aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de woning afbrandde. Onderzoek door de brandweer leerde dat de brand is ontstaan tussen de zolder en een verlaagd plafond. Waarschijnlijk tengevolge van kortsluiting. Niemand raakte gewond.

Huisverbod opgelegd

AA EN HUNZE Een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze kreeg zondagmiddag een huisverbod voor tien dagen opgelegd. De man wordt verdacht van het bedreigen en mishandelen van zijn vrouw. De vrouw waarschuwde de politie en deed aangifte. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld conform de procedure Huiselijk Geweld.

Rijbewijs ingevorderd

HIJKEN De politie vorderde zondagmiddag het rijbewijs in van een 86-jarige inwoner van deze plaats. De man reed met zijn auto pardoes vanaf het erf bij een woning aan het Oranjekanaal z.z. in Hijken de weg op. Een naderende personenauto bestuurd door een 19-jarige vrouw uit Hoogersmilde zag hij niet. De vrouw kon de andere auto niet meer ontwijken. Een aanrijding volgde waarbij de auto van de vrouw recht op het kanaal afschoot. Een halve meter voor het water kwam de auto tot stilstand. Ze raakte licht gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De politie vordert een onderzoek naar de rijvaardigheid van de bejaarde bestuurder.

Beroving mislukt

EELDE Het goede en kordate optreden van een bejaard echtpaar heeft zondagavond waarschijnlijk voorkomen dat ze zijn beroofd. Het echtpaar van 72 en 76 jaar zat zondagavond tegen 23.45 uur in de woonkamer van hun woning aan de Landsteinerweg in Eelde toen er werd aangebeld. Toen de bewoner de voordeur op een kier opende werd de deur met kracht verder opengeduwd. Een onbekende jonge man stapt naar binnen. Hij pakte iets wat volgens de bewoner leek op een mes. De bewoner roept direct tegen zijn vrouw dat ze de politie moet bellen. Voordat de indringer iets kan ondernemen stapt de bewoner snel de woonkamer binnen en gooit de deur naar de hal dicht. Samen met zijn vrouw houden ze de deur tegen in afwachting van de inmiddels gebelde politie. Waarschijnlijk is de indringer door de aktie van de man gestopt en gevlucht. Zowel de bewoners als de politie hebben de man niet meer in- of rond de woning gezien. De indringer wordt door de bewoner omschreven als een vrij jonge, zo rond de 20 jaar, blanke jongeman met een smal postuur en smal gezicht. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een donkerkleurige jas tot over de heupen met een capuchon. De politie is zondagavond direct begonnen met een buurtonderzoek dat maandag zal worden voortgezet. De politie vraagt mensen die zondagavond iemand in de Landsteinerweg of omgeving in Eelde hebben gezien die aan de beschrijving van de indringer voldoet om te bellen met 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000. Ook andere informatie die van belang kan zijn is welkom.