Ingezonden persbericht

Agora, zaterdag 4 september 20.00 uur
Jazz & poetry tijdens Nationale Stadsdichtersdag, Lelystad

Op zaterdag 4 september vindt in Lelystad voor de zesde opeenvolgende keer de Nationale Stadsdichtersdag plaats. De ruim 50 officiële Stadsdichters van Nederland en Belgisch Vlaanderen worden hiervoor uitgenodigd. Het avondprogramma vindt plaats in het Agora theater, en wordt gepresenteerd door Felix Guérain, dé rechtbanktekenaar van Nederland, en Gerard Beense, de eerste Stadsdichter van Lelystad. De huidige Stadsdichter van Lelystad Petanak, pseudoniem voor Peter van Beurden, zal deze avond een extra poëtisch cachet geven.

Het avondprogramma is verrassend en sfeervol. De Stadsdichters houden hun voordrachten onder begeleiding van de Lelystadse harpiste Sophie Oltheten, bekend van het Apollo Ensemble. Maar er is ook een rol voor het publiek weggelegd. Daarnaast zullen
Frank Paavo, voormalig saxofonist van Wally Tax, en Hans la Faille, drummer van Cuby & the Blizzards, onder de muzikale begeleiding van de Lelystadse jazztrompettist Machiel Scholder, de avond een ongedwongen sfeer van jazz & poetry geven.

Kaarten zijn te bestellen via de website www.agora-lelystad.nl, aan de theaterkassa (Agorabaan 12) van ma t/m za van 14.00 - 17.00 uur, of telefonisch op 0320 - 239239.