Politie Drenthe

Zaterdag 4 september 2010

Provincie Drenthe, 04-09-2010

Aanhoudingen mishandeling

SMILDE Vrijdagmorgen zijn een 16-jarige jongen uit Bovensmilde en een 15-jarige jongen uit Assen aangehouden. Zij worden er van verdacht eerder die morgen een 15-jarige jongen uit Smilde te hebben mishandeld. De jongen uit Smilde reed op zijn fiets over de Molenwijk in de richting van Assen toen het tweetal hem van de fiets haalden en hem meerdere malen sloegen en schopten. Toen er een voor hen onbekende man aan kwam fietsen, pakte het tweetal hun fietsen en reden weg. Op aanwijzingen van het slachtoffer kon het tweetal wordt aangehouden bij een school in Smilde. Het tweetal is overgebracht naar het bureau voor verhoor, waar zij een bekentenis hebben afgelegd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal door middel van babbeltruc: politie zoekt getuigen

ASSEN Vrijdagmiddag is een 76-jarige vrouw in een woning aan de Talmastraat bestolen. De vrouw was buiten in de tuin aan het werk toen zij werd aangesproken door een andere vrouw. Deze stelde zich voor als de nieuwe buurvrouw. De twee raakten aan de praat waarop de Assense de vermeende nieuwe buurvrouw uitnodigt voor een gesprek binnen in de woning. Na ongeveer een kwartier binnen leidde de buurvrouw het gesprek naar de tuin, waarop het gesprek in de tuin verder ging. Na afscheid te hebben genomen bleek dat de bovenverdieping van de woning overhoop was gehaald en er een geldbedrag was weggenomen. Het signalement van de vrouw luidt als volgt; het gaat om een vrouw met een Zuid-Europees uiterlijk, ongeveer 40-45 jaar oud, zwart haar tot op haar schouders en zij sprak goed Nederlands. Zij droeg en donkere broek en een donker jack. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstal. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Assen via het telefoonnummer 0900-8844.

Beschonken bromfietser aangehouden

EMMEN Surveillerende agenten zagen in de vroege zaterdagochtend een bromfietser met ontstoken verlichting staan op een parkeerplaats aan de Boermarkeweg. Bij controle bleek dat de bromfietser te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 465 ug/l (1,1 promille). De 36-jarige bromfietser uit Emmen is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs beginnend bestuurder ingevorderd

DONDEREN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige automobilist uit Donderen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met een behoorlijke snelheid rijden door het centrum van Eelde, waarop zij de achtervolging inzetten en hij een stopteken kreeg. De man stopte echter pas bij een woning aan de Kort Nijland in Donderen. Daar bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies 385 ug/l (0,9 promille). De man is een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoek inbraken caravans

ASSEN De politie kreeg vrijdagmorgen de melding van een aantal inbraken bij caravans aan de Witterzomer. Ter plaatse bleek dat er tussen dinsdag 31 augustus en vrijdagmorgen 3 september is ingebroken bij vier caravans. Het is nog niet helemaal duidelijk of en hoeveel en buit is gemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Politie controleert verkeer op A28/N34/N33

DRENTHE - Vrijdagmorgen heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de A28, N34 en N33. Er zijn opvallende en onopvallende politieautos en -motoren ingezet. Er zijn bestuurders bekeurd voor de volgende feiten:

* 8 x niet handsfree bellen

* 5 x niet dragen gordel

* 2 x gevaarlijk rijgedrag

* 2 x snelheid op de A 28 (meer dan 40 km/u te hard)
* 6 x bumper kleven

* 1 x onvoldoende rechts houden

* 4 x doorgetrokken streep overschrijden

* 2 x keren op de autoweg

Tevens werden er vier radarsnelheidscontroles uitgevoerd:
* N 33; 2487 passanten, waarvan 107 bestuurders de toegestane maximum snelheid hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 152 km/u

* N 24; 2214 passanten, waarvan 62 de toegestane maximum snelheid hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 138 km/u
* A 28; 4809 passanten, waarvan 642 de toegestane maximum snelheid hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 156 km/u
* Asserweg in Assen; 3130 passanten, waarvan 143 de toegestane maximum snelheid hadden overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u

Rectificatie bericht: Politie zoekt doorgereden motorrijder

Op 31 augustus jl. is het volgende bericht geplaatst. Echter reed het slachtoffer in de richting Assen in plaats van Groningen zoals het bericht meldde. Hieronder het volledige en correcte bericht.

Politie zoekt doorgereden motorrijder

ASSEN - De politie is op zoek naar een nog onbekende motorrijder die afgelopen zaterdag op de A-28 in botsing is gekomen met een personenauto. Een 60-jarige vrouw uit Zuidlaarderveen reed omstreeks 14.00 uur in haar blauwe VW Polo in de richting van Assen en i.v.m. werkzaamheden over de vluchtstrook. Ongeveer een kilometer voor de afslag Assen Noord werd ze links ingehaald door een motorrijder. Die raakte de achterzijde van de auto en de buitenspiegel waardoor schade ontstond. De motorrijder reed met verhoogde snelheid door. Gelet op de bewegingen die hij maakte veronderstelt de vrouw dat hij gewond moet zijn aan zijn rechterbeen. De politie wil graag in contact komen met deze motorrijder en getuigen. Men kan bellen met 0900-8844.