Tom Beek wint Singer Laren Jazz Award 2010

30/08/2010 15:26

Stichting Singer Memorial Foundation

Tijdens de aanstaande editie van Laren Jazz wordt op zaterdag 4 september de Singer Laren Jazz Award 2010 uitgereikt aan de saxofonist/componist/arrangeur & producer Tom Beek.

Het juryrapport:

De onverzettelijke boogschutter Tom Beek (14 december 1969) mist zijn doel niet!

Met een ongelofelijke wilskracht en doorzettingsvermogen presteert hij het om bijna dagelijks met zijn uitstekende kwartet en/of kwintet op te treden.

Bovendien is hij zeer actief als sessiemuzikant en vraagbaak voor musicerende computerexperts op het gebied van concipiëren, componeren en arrangeren.

Aan de conservatoria van Den Haag en Hilversum werd hij opgeleid door onder anderen John Ruocco, Leo van Oostrom, Rob Madna en Ferdinand Povel. Hij doorliep bij wijze van spreken fluitend de opleidingen en het bezorgde hem onmiddellijk werk bij tal van Nederlandse en internationale toppers zoals Trijntje Oosterhuis, Michiel Borstlap, Dizzy Gillespie en Pat Metheny.

In eigen beheer bracht hij tot nu toe 3 Cd's uit, "White and Blue" in 2005, "Live under the Sun" in 2007 en "Big Time" in 2009. Ook op deze laatste release laat hij zijn geweldige klasse, samen met ongeveer de beste "sidemen" van Nederland horen.

Zijn warme en soms bijtende toon op zowel tenorsaxofoon als sopraansax, het vakkundig gebruik van elektronische apparatuur en zijn prachtige improvisaties dwingen bij vele kenners respect af.

Tom Beek voldoet precies aan de belangrijkste criteria die gelden voor toekenning: talentvol, vernieuwend en rond de 40; de jury van de Singer Laren Jazz Award heeft daarom in unanimiteit besloten om de prijs in 2010 toe te kennen aan multitalent Tom Beek.

De jury van de Laren Jazz Award bestaat uit Cees Schrama, Dick Bakker en Co de Kloet.





http://www.larenjazz.nl