Rijksvoorlichtingsdienst

Gratis activiteiten in en rond Mariniersmuseum tijdens Maritiem Kwartier

Op zaterdag 4 en zondag 5 september is er vanwege het Maritiem Kwartier (voorheen Havenfestival) veel te beleven aan de Wijnhaven/Oude Haven in Rotterdam. Zo ook in het Mariniersmuseuem dat een gratis programma biedt voor jong en oud .

Activiteiten op de kade

Duik de geschiedenis in en beland in een wereld waar mariniers in vol ornaat met musketten rondlopen en sabels dragen. Mariniers uit de tijd van Napoleon bivakkeren op de kade voor het museum en laten zien hoe het er in die tijd aan toe ging. Bezoekers mogen iets proeven uit hun veldkeuken of meedoen aan een excercitie.

Activiteiten in het museum

Ook in het museum valt er genoeg te beleven. Om te zien hoe het er in de tegenwoordige tijd aan toe gaat, is er de tijdelijke tentoonstelling 'Hoe gaat het in Uruzgan´. De missie in Uruzgan krijgt hier een gezicht door de persoonlijke verhalen van de mariniers die daar op uitzending zijn. Met uit de hand geschoten beelden en dagverslagen vertellen zij hun verhaal. Op zaterdag 4 september worden de belevenissen van de mariniers nog eens extra toegelicht door een verhalenverteller. Voor de liefhebbers van militaire geschiedenis hebben wij speciaal voor dit weekend een tweedehands boekenverkoop.

Op 4 en 5 september 2010 is het museum van 10.00 - 18.00 uur geopend. Entree is dit weekend gratis.

Categorieën: Internationaal, Openbare orde en veiligheid, Overig

Bron: Ministerie van Defensie