Ingezonden persbericht


Persbericht

3 september 2010 121

Feestelijke opening broedplaats De Vlugt

De creatieve broedplaats De Vlugt opent op zaterdag 4 september feestelijk haar deuren. Om 14.00 uur openen wethouder Maarten van Poelgeest en portefeuillehouder Paulus de Wilt de oude blauwe school aan de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West officieel. Daarna is er een uitgebreid feestelijk programma dat voor iedereen vrij toegankelijk is. Kunstenaars steken steeds vaker de ring over om hun creativiteit te ontplooien. Momenteel bouwen kunstenaars en creatieve ondernemers aan de Burgemeester De Vlugtlaan voormalige klaslokalen om tot atelier, kantoor, muziek-, film- of fotostudio. De creatieven zullen zich collectief en individueel inzetten voor het samenleven in de wijk. Wie wil kan op zaterdag 4 september een kijkje komen nemen in de studio's, ateliers en werkplaatsen. In sommige ruimten worden workshops gegeven. Iedereen kan zich hier voor opgeven op de dag zelf. Op een podium in de binnentuin treden muzikanten en andere lokale artiesten op. Ook wordt de H-art kunstprijs uit gereikt voor het meest invloedrijke kunstevenement in Nieuw-West van dit jaar. Voor kinderen is er een speciaal programma. Programma 13.00 uur: 14.00 uur: 14.30-18.00 uur: 14.30-21.00 uur:

Vrolijke optocht door de buurt om bewoners mee te nemen naar De Vlugt Opening door wethouder Van Poelgeest en portefeuillehouder De Wilt Open huis in het hele pand Optredens diverse (lokale) artiesten op binnenplaats Hapjes, drankjes en gezelligheid!

Huurders Mensen met zeer verschillende beroepen komen voor een periode van vijf jaar samen in de oude school. Naast sieradenontwerpers, fotografen, schilders en glaskunstenaars maken onder meer het Van Eesteren Museum, KunstWest met ProjectSpace C-lab, Zina Platform, Lokaal35, Creative Urbans, Blackstar Entertainment en Stichting Verdwaalde Gezichten deel uit van het collectief. Ontstaan broedplaats De Vlugt is ontstaan door een goede samenwerking tussen stadsdeel Nieuw-West, de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling en Bureau Broedplaatsen. Alle hebben geld en energie gestoken in het tot stand komen van de De Vlugt waar in de komende jaren bijzondere initiatieven ontstaan ter verbetering van de wijk. Stichting Urban Resort Network beheert en verhuurt het pand. Zij hebben een evenwichtige en verfrissende mix van huurders bij elkaar gezet die zorg zal dragen voor de stedelijke uitstraling van de broedplaats. Urban Resort is ook beheerder van het Volkskrantgebouw en Westerdok. Persberichten van de gemeente Amsterdam zijn ook te vinden onder: http://www.amsterdam.nl/persberichten. Een RSS-feed is beschikbaar op het adres: http://www.amsterdam.nl/xml/latestnews.xml

Het feest in de De Vlugt wordt mede mogelijk gemaakt door Bureau Broedplaatsen, stadsdeel Nieuw-West, Stichting UrbanResort Network en de CreamClub.