Politie Gelderland-Midden

Edenaar (15) slachtoffer van poging tasjesroof

Publicatiedatum: 5-9-2010 12:43:58

EDE- Een 15-jarige Edenaar is zaterdagmiddag 4 september lastig gevallen door twee onbekende jongens op de Frankeneng. De jongens zouden de rugzak van de Edenaar af hebben willen pakken maar de Edenaar was het duo te snel af en kon er met zijn rugzak snel vandoor gaan. De politie is op zoek naar getuigen van de poging tasjesroof.

De Edenaar fietste rond kwart over vier vanaf de Keesomstraat de Frankeneng op. Voor hem fietste twee jongens die hij op een gegeven moment inhaalde. Na de inhaalmanoeuvre kwam een van de jongens naast de Edenaar fietsen en sprak hem aan. Hierop zou hij aan de rugzak van het slachtoffer hebben getrokken waarbij ook de rits van de tas werd geopend. Het slachtoffer zou een trap tegen de fiets van de jongen hebben gegeven waarna hij wegfietste in de richting van de Hakselseweg. Bij de spoorwegovergang van de Hakselseweg stond de tweede jongen die het slachtoffer probeerde van de fiets te schoppen. De Edenaar kon deze aanval ontwijken en fietste hard weg waarna het tweetal de achtervolging staakte.

Signalement
De jongen die het slachtoffer als eerste aansprak zou volgens de Edenaar een getinte jongen van ongeveer 14 jaar zijn. Hij zou zwart stekeltjes haar hebben, rond de 1.65 lang zijn en een normaal postuur hebben. Hij zou die middag een korte, blauw met witte, jas hebben gedragen. Het slachtoffer kan van de andere jongen alleen herinneren dat hij ook licht getint is en een langwerpig gezicht zou hebben. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord kunnen contact opnemen met de politie in Ede via 0900-8844.
(098685)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---