Politie Flevoland

Diverse drankrijders betrapt

Almere, Lelystad, Emmeloord, 07-09-2010 o Maandagavond heeft politie Flevoland diverse bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Twee van hen bleken niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een 49-jarige man uit Emmeloord had ook meerdere zakjes wiet bij zich. Deze zijn in beslag genomen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden onder invloed van alcohol.

Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Helder werd op de Veluwezoom gecontroleerd. Op het politiebureau blies de man 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Collegas van de man hebben de vrachtwagen in Almere opgehaald.
Een 54-jarige man uit Lelystad werd op de A6 staande gehouden. Dit nadat een andere weggebruiker het slingerende gedrag van de man had opgemerkt en dit aan de politiemeldkamer had door gegeven. Deze automobilist blies 1,2 promille. Uit controle bleek dat de man niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. Op de Kampenweg in Almere werd een 68-jarige man aangehouden. Hij blies op het bureau 0,95 promille. Uit de politiesystemen bleek dat de Almeerder eerder met de politie in aanraking was geweest voor het rijden onder invloed van alcohol.
Op de Bossulaan in Emmeloord zagen agenten een man waarvan zij wisten dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Toen de man toch in zijn auto stapte werd hij door de politieagenten staande gehouden. Na controle bleek dat de Emmeloorder onder invloed was van alcohol. Hij blies op het bureau 1,2 promille.
De 49-jarige man uit Emmeloord die ook enkele zakjes wiet bij zich had werd op de Lange Nering aangehouden. De man blies 1,3 promille. De wiet is in beslag genomen. De Emmeloorder zit nog vast en wordt vandaag gehoord.