Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 08-09-2010

Resten hennepkwekerij gevonden bij woningbrand Hulten

HULTEN: De brandweer heeft vannacht een brand in woning in Hulten geblust. De bewoners waren niet aanwezig. Op zolder werden de resten van een hennepkwekerij aangetroffen.

Vannacht werd omstreeks 00.25 uur een brand gemeld in een vrijstaande woning aan de Rijksweg. Er bleek sprake te zijn van veel
rookontwikkeling. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Er werden drie tankautospuitwagens en een hoogwerker ingezet. Aanvankelijk was onduidelijk of er nog bewoners in het pand waren, ook omdat er nog een auto op de oprit stond. Het kostte de brandweer veel moeite om binnen te komen omdat het gehele pand beveiligd was met rolluiken.
Uiteindelijk bleek er niemand in het pand aanwezig te zijn.

De brand bleek te woeden op de eerste en tweede verdieping, voor de brandweer was het onmogelijk om via de brandende trap van binnenuit naar de zolder te gaan. Uiteindelijk werd rond 02.00 uur het sein brand meester gegeven. Op zolder werden de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Of deze plantage ook de oorzaak van de brand is geweest, is nog onduidelijk. Nader sporenonderzoek moet hierover meer
duidelijkheid geven. De woning is dichtgetimmerd.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur in een woning in Veldhoven een 33-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Eerder op de avond had hij zijn 24-jarige vrouw met wie hij in scheiding ligt, in hun woning in de wijk Dommelbergen, mishandeld.

Eerder op de avond was de verdachte naar zijn vrouw gegaan om te praten. Het gesprek liep echter uit op een heftige woordenwisseling. Hij verliet de woning, maar trapte daarna, toen hij terug naar binnen wilde de voordeur in. Hierna besmeurde hij met verf een DVD-speler en een jas. Ook schopte hij zijn vrouw en duwde haar tegen de muur van de hal. Hij werd uiteindelijk aangehouden op zijn huidige verblijfsadres in Veldhoven.

Nepvuurwapens in woning Woudrichem

WOUDRICHEM: De politie heeft dinsdagmorgen onder leiding van de rechter-commisaris een zoeking ingesteld in een woning van een 43-jarige man. Hierbij werden (nep)vuurwapens en drugs aangetroffen.

Aanleiding voor de zoekactie was binnengekomen informatie dat de bewoner in het bezit zou zijn van vuurwapens. Tijdens de zoekactie vond de politie een aantal imitatievuurwapens. Onder meer vier op echt gelijkende pistolen. Volgens een wapendeskundige die aan de zoekactie meedeed, waren deze nepvuurwapens en niet van echt te onderscheiden, en zijn ze zeker voor afdreiging geschikt. Ook nam de politie munitie, enkele werpmessen, een stiletto en een kleine hoeveelheid vermoedelijk harddrugs (speed) in beslag. De bewoner werd aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 08-09-2010 11:59 | © Regio Midden en West Brabant |