Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Veel reacties bewoners op bebouwingsvarianten Jan Eleveld

De deelgemeente heeft beloofd alle meningen mee te nemen in haar keuze voor een van de twee varianten voor bebouwing op het Jan eleveldterrein. Dit wordt verwerkt in het concept Masterplan Kop van Feijenoord. Bewoners van het Noordereiland worden hierover naar verwachting in oktober 2010 geïnformeerd.

Op het Noordereiland is een aantal maanden geleden een uitgebreide nieuwsbrief verspreid, met daarin de varianten voor bebouwing en park op het Jan Eleveldterrein. Vervolgens vond op 30 juni een bewonersbijeenkomst plaats (foto). Over de uitkomst hiervan en 'hoe verder?'worden bewoners deze week via een brief geïnformeerd.

Het doel van de bewonersbijeenkomst, bezocht door ruim 200 mensen, was om de voor- en nadelen van het tweetal varianten bebouwing met een open of een omsloten park naast elkaar te leggen.

Op 30 juni bleek dat de meeste aanwezigen tegen bebouwing van het Jan Eleveldterrein zijn. Ze gaven op verschillende manieren aan waarom er niet gebouwd mag worden. De gemeente, deelgemeente en marktpartijen reageerden met argumenten vóór bebouwing en de mogelijkheid om uit twee varianten te kiezen.

Online inzien
Het verslag van de bewonersavond, een uitgebreid overzicht van de reacties op de reactieformulieren en enkele antwoorden op openstaande vragen zijn in te zien op de internetsites van Bewonersvereniging Noordereiland (www.bvnoordereiland.nu) en deelgemeente Feijenoord (www.feijenoord.rotterdam.nl). Deze documenten kunnen geïnteresseerden ook afhalen bij de BVN aan de Maaskade 39.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Joeri Viergever, gebiedsregisseur van het Noordereiland, (010) 291 60 40.