Provincie Overijssel

Felicitaties voor Duurzame Dinsdagprijs

8 september 2010

Norm-teq uit Hengelo heeft het meest innovatieve voorstel voor een duurzame samenleving ingediend. Hiervoor ontving het bedrijf op dinsdag 7 september de Duurzame Dinsdagprijs. Gedeputeerde Rietkerk van de provincie Overijssel feliciteert de ondernemers uit Hengelo van harte met hun prijs.

"Dit voorstel voor de renovatie van flats uit de jaren '60 en '70 lijkt veelbelovend om energie te besparen in de bestaande woningbouw en de leefbaarheid te verbeteren. We weten dat er voor deze woningen een grote uitdaging ligt om energie te besparen en om voldoende ruimte en een goed binnenklimaat te creëren. Ook wij zijn op dit moment in gesprek met woningcorporaties en gemeenten om te kijken hoe we het energiegebruik in de bestaande woningen kunnen terugdringen. Dat doen

we omdat we de ambitie hebben om het gebruik van fossiele energie terug te dringen, duurzame energie te stimuleren en de leefbaarheid te verbeteren. Het is mooi dat ook ondernemers in Overijssel inspringen op dit maatschappelijke vraagstuk," aldus Rietkerk, gedeputeerde Ruimte, Wonen en Milieu.

Impuls voor bouwsector

De jury van Duurzame Dinsdag heeft gekozen voor het voorstel van Norm-teq, omdat "het voorstel `Renoveren met een pre', zonder te slopen zorgt voor beter wooncomfort en besparing van energie. Balkons en galerijen worden hierbij vervangen door woon- of balkonmodules aan bestaande betonconstructies. Aan de galerijzijde komen extra entreemogelijkheden. De jury ziet de voordelen van afval-, kosten- en tijdbesparend renoveren, met weinig overlast voor bewoners en omwonenden. Bovendien kan het initiatief dienen als impuls voor de bouwsector", aldus de jury op Duurzame Dinsdag.

Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, organiseren de Provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel een regionale bijeenkomst voor de Overijsselse initiatiefnemers van kansrijke duurzame voorstellen die voor duurzame dinsdag zijn ingediend. Tijdens deze bijeenkomst worden er zogenaamde duurzame dates georganiseerd. Hierbij worden de kansrijke duurzame voorstellen gekoppeld aan organisaties en partijen die kunnen helpen bij het realiseren van de voorstellen of deze op een hoger niveau te tillen.