Gemeente Cranendonck



De gemeente Cranendonck investeert in de digitale snelweg naar de burger

Vanaf deze week kunnen inwoners van Cranendonck op de vernieuwde website www.cranendonck.nl terecht. De nieuwe website is gebruiksvriendelijk, steekt in een eigentijds jasje en biedt inwoners de mogelijkheid om vanuit de luie stoel op ieder gewenst moment gemeentelijke producten en diensten af te nemen, zoals een uittreksel uit het geboorteregister. De komende tijd wordt de website verder uitgebouwd en verbeterd, zodat inwoners steeds meer via het internet kunnen regelen met de gemeente.

Op de nieuwe website kunnen inwoners een uittreksel uit het geboorteregister regelen of een verhuizing doorgeven aan de gemeente. Ook bestemmingsplannen kunnen via de website op ieder moment worden bekeken. "Zo kunnen onze inwoners op ieder gewenst moment bijvoorbeeld bekijken of ze hun woning kunnen uitbouwen of wat de bestemming van een bepaald stuk grond is", vertelt wethouder Patrick Beerten. Ook is goed gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid van de website. Informatie is nu op meerdere manieren te vinden.

De website wordt de komende maanden verder uitgebouwd. Zo wordt het binnenkort mogelijk om via de website zelf een afspraak met de publieksbalie in te plannen. En kunnen inwoners en bedrijven via de website snel en eenvoudig opzoeken welke vergunningaanvragen er in een straat of buurt zijn ingediend. Wethouder Beerten: "In fase twee willen de website ook verder verbeteren. De mening van onze inwoners is daarbij onmisbaar. Wat vinden zij van de website? Wat is goed of wat kan anders? We horen het graag. Op de website kunnen alle bezoekers eenvoudig aangeven wat zij van de nieuwe website vinden. "De gouden tip belonen we met een cadeaubon van 50 euro."