RouteXL lanceert nieuwe versie


De handelsreiziger nu ook in Google Streetview

ALKMAAR, 20100908 -- Sinds vorige zomer bestaat RouteXL, een online routeplanner voor meerdere adressen. Deze is speciaal bedoeld om de snelste route langs meerdere bestemmingen te vinden, waarbij de volgorde van de tussenstops wordt geoptimaliseerd. Sinds kort is er een nieuwe versie met nog meer mogelijkheden.

De nieuwe versie die deze zomer beschikbaar is gekomen, biedt een aantal interessante extra's. Onder andere is het mogelijk om meerdere adressen tegelijk te importeren uit bijvoorbeeld Excel of andere applicaties. Zelfs een lijstje postcodes kan worden geplakt, waarna RouteXL deze op een kaart toont. Deze kunnen vervolgens ook nog eens worden versleept naar de exacte positie.

Eenmaal aangemerkte bestemmingen kunnen ook in de Google Streetview stand worden verplaatst. In een fotorealistisch omgeving kunnen bestemmingen worden bekeken en de markeringen van de tussenstops worden verplaatst. Dat is handig als bijvoorbeeld de laad- of losruimte zich aan een andere zijde van een gebouw bevindt. Nadat RouteXL de optimale route heeft gevonden, is deze te downloaden voor gebruik in een navigatiesysteem.

RouteXL noemt de nieuwe versie nog steeds bèta, wat wil zeggen dat men nog druk bezig is met de ontwikkeling. "Er komen nog een aantal extra mogelijkheden bij", zegt Paul Mars van ManagementScience.nl, het bedrijf achter de slimme routeplanner. "Zoals het plaatsen van aantekeningen bij bestemmingen, en het delen van routes met collega's of vrienden, bijvoorbeeld via Twitter."

Het vinden van optimale routes langs meerdere bestemmingen lijkt eenvoudig, maar is complex. Het staat bij wiskundigen bekend als het Handelsreizigersprobleem. "Gewone routeplanners werken van A naar B, RouteXL vindt de snelste route langs A t/m Z. Het is de enige in zijn soort die je gratis en online kunt gebruiken", licht Paul toe. "Ideaal voor bedrijven, koeriers en transporteurs, die dagelijks vele adressen moeten bezoeken."

RouteXL is gratis te proberen tot 20 adressen op www.routexl.nl





ingezonden persbericht