Politie Hollands Midden

Zevenhuizen - Bestuurder onder invloed veroorzaakt ongeluk

Zevenhuizen, 09-09-2010 o Politie Hollands Midden heeft op woensdag 8 september een 52-jarige man uit Zevenhuizen aangehouden omdat hij als bestuurder met te veel alcohol op achter het stuur had gezeten. Terwijl hij de auto bestuurde, reed de man tegen een andere auto aan, waarna hij doorreed.

Rond 16.00 uur die middag reed een 50-jarige vrouw uit Zevenhuizen over de Wethouder Kreftlaan richting de Dorpsstraat. Uit tegengestelde richting kwam een auto aanrijden die over de weg slingerde. De auto die voor de 50-jarige vrouw reed kon de auto ontwijken, maar hij botste vervolgens tegen de auto van de aangeefster aan. De auto die het ongeluk veroorzaakte reed daarna door.

Een getuige zag de man later een woning binnengaan en gaf aan de politie door waar de man was. De politie ging naar de woning van de man en aan hem werd gevraagd te blazen. Het apparaat gaf aan dat de man te veel had gedronken en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij 1065 ug/l. Dit terwijl 220 ug/l het wettelijk maximum is. Zijn rijbewijs is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.