Ingezonden persbericht


Belofte voor meer keuzevrijheid wordt waargemaakt
KPN Glasvezel gaat diensten leveren op glasvezelnetwerk Deventer

DEVENTER - Met de komst van het glasvezelnetwerk kwam naast een netwerk van de toekomst tevens de belofte voor meer keuzevrijheid in diensten en aanbieders. Deze belofte wordt nu ruimschoots waargemaakt met de komst van een vijfde service provider op het netwerk van Glashart Deventer, namelijk KPN Glasvezel. Naast de service providers Concepts ICT, Solcon, XMS en Tweak gaat nu ook KPN haar diensten leveren over het open glasvezelnetwerk van Glashart. Allen leveren uitgebreide diensten op glasvezel voor zowel internet, telefonie en televisie.

De magie van glasvezel
De meest bekende eigenschap van glasvezel is ongetwijfeld de hoge snelheid die mogelijk is bij internetverbindingen. Maar glasvezel is veel meer dan alleen snel internet. Diensten als zorg op afstand, thuiswerken, interactieve cursussen, beveiliging op afstand en multimediaal onderwijs zijn met glasvezel in Deventer al binnen handbereik. Een goed voorbeeld van sociale ontwikkeling door glasvezel is "Hart voor Deventer", waar mensen video's kunnen uploaden, die uiteindelijk op Deventer Televisie (DRTV) komen.

KPN opent Glasvezel Infocenters in Deventer
Met ingang van maandag 13 en dinsdag 14 september opent KPN de deuren van haar Glasvezel Infocenters op drie locaties in Deventer: in Colmschate-Zuid in het Winkelhart van Colmschate, in Diepenveen aan de Dorpsstraat en in Zandweerd aan de Pieter de Hooghstraat. De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 18 september om 13.30 uur bij het Glasvezel Infocenter in het Winkelhart van Colmschate. Tijdens de opening maken bezoekers kans op een LCD-TV.

Beleef zelf de mogelijkheden van glasvezeldiensten Haarscherp interactief tv-kijken of supersnel up- en downloaden, in het Glasvezel Infocenter kunnen inwoners van Deventer het zelf ervaren zoals het straks thuis ook werkt. Er worden ook speciale informatiebijeenkomsten georganiseerd waar inwoners met al hun vragen over glasvezeldiensten terecht kunnen. Daarnaast kunnen de inwoners hier ook glasvezeldiensten van KPN bestellen. Onder alle klanten die vóór 25 september in één van de KPN Glasvezel Infocenters diensten bestellen verloot KPN 10 Samsung HD camera's. De actuele locaties en openingstijden staan op de website www.kpnglasvezel.nl/deventer.

Glashart Servicewinkel
De Glashart Servicewinkel blijft gewoon geopend. Inwoners kunnen er nog steeds terecht voor informatie over de mogelijkheden van glasvezel. Ook geven de medewerkers onafhankelijk advies over de verschillende service providers en de diensten die zij leveren. De Glashart Servicewinkel is te vinden aan de Zwolseweg 12a te Deventer en telefonisch bereikbaar via (0570) 78 90 05.

Voor meer informatie over Glashart Deventer: www.glashart.nl/deventer Voor meer informatie over KPN Glasvezel: www.kpnglasvezel.nl/deventer.




Ingezonden persbericht