Gemeente Castricum

Noord-Holland Biënnale 2010 geopend op 11 september

Provincie Noord-Holland opent op 11 september de Noord-Holland Biënnale 2010 met een mobiel programma vanuit de gemeente Bergen. Die dag wordt ook het ontwerpatelier in Castricum bezocht, het centrum van waaruit het project CityCamp Castricum werd opgezet en geleid in de afgelopen weken. Het project in Castricum komt voort uit de doelen van de Noord-Holland Biënnale 2010.

âOntmoetingâ

Het thema van de vierde editie van de Noord-Holland Biënnale is âde ontmoeting tussen land en waterâ. De Biënnale nodigt het publiek uit om Noord-Holland vanuit een ander perspectief te bezien en te ervaren. Van 12 september t/m 17 oktober vinden tentoonstellingen, ontwerpateliers, lezingen en debatten plaats op negen verschillende locaties door heel Noord-Holland.

Â

Opening

Op 11 september vindt de aftrap van de biënnale plaats. Het programma loopt van 11:00 uur tot 15:30 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.nhbnl.nl > âopeningâ.

Â

CityCamp Castricum

Het project Identiteit Kustplaatsen is onderdeel van de Noord-Holland-Biënnale 2010. Met medewerking van gemeenten doen verschillende ontwerpateliers van kunstenaars en schrijvers onderzoek naar wat er op dit moment speelt in de verschillende Noord-Hollandse kustplaatsen. Sabrina Lindemann is degene die daar in Castricum mee aan de slag is gegaan. Daarbij stonden twee specifieke punten centraal: gastvrijheid en het leggen van verbindingen.

Lindemann zette het project CityCamp Castricum op om de identiteit van Castricum te onderzoeken met betrekking tot gastvrijheid en het onderling verbinden van mensen (www.citycampcastricum.nl). Het kampeerproject duurde van 19 tot 29 augustus; op dit moment worden de resultaten in beeld gebracht die op 11 september tussen 12.00 uur tot 16.00 uur kunnen worden bekeken in de voormalige receptie van CityCamp in de Burg. Mooijstraat 13 en daarna elk weekend tot en met 17 oktober. Op 15 september volgt een openbaar debat over de bevindingen van dit project. Lindemann hoopt met CityCamp de mensen een spiegel voor te hebben gehouden, die kan laten zien wat in de gemeente leeft en welke potentie er in deze plek zit. Â

City Camp Castricum officieel geopend CityCamp Castricum van start; receptie opent zijn deuren CityCamp Castricum