Gemeente Leudal


Nieuws

Naar Buiten met Open Monumentendag 2010

Open Monumentendag 2010 vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september a.s. Dit jaar valt deze dag - niet toevallig - samen met "Naar Buiten", een nieuwe plattelandsevenement in Leudal op zondag 12 september, van 11.00 tot 17.00.

Initiator is de Stichting Natuurlijk Leudal (SNL), die voor deze happening samenwerkt met tal van lokale en regionale partners, jong en oud.

"Naar Buiten"
"Naar Buiten" is een evenement waarbij het platteland van Leudal kan worden verkend op een aangename en ontspannen manier. Deze tweede zondag van september is dat vooral wandelend vanuit drie mooie locaties: de Uffelse Molen in Haler, Aetkamer vanne Hei/Wandelsportcentrum Leudal in Horn en Klooster Keyserbosch in Neer. Het devies voor deze dag: laat je verrassen en geniet van alles wat de gemeente Leudal te bieden heeft op het gebied van eten, natuur, kunst, cultuurhistorie, sport en spel, amusement en streekproducten. Het evenement en de uitgezette wandelingen sluiten zich zoveel als mogelijk aan bij het thema van het Open Monumentenweekend: `De Smaak van de 19de eeuw'. Kijk voor het programma van "Naar Buiten" op www.natuurlijkleudal.nl of www.uitenthuisinleudal.nl

Molens
Verder zullen in verschillende kernen van Leudal wind- en watermolens te bezichtigen zijn. Zo is de Antoniusmolen in Heythuysen op zaterdag 11 september geopend van 11.00 - 16.00 uur. En zijn de Auroramolen in Baexem, St.- Petrusmolen in Roggel, en de Friedessmolen in Neer zijn op zondag 12 september te bezichtigen van 11.00 - 16.00 uur evenals molen De Hoop en molen De Welvaart in Horn. De Leumolen in Nunhem is daarentegen het hele weekend geopend, eveneens van 11.00 - 16.00 uur.

Stap 11 en 12 september a.s. op de fiets of trek de wandelschoenen aan en ontdek de Tuin van Limburg.