Gemeente Nijkerk


Open Monumentendag 11 september

Op 11 september is er in Nijkerk weer veel moois te bezichtigen.

De dag wordt om 10.00 uur feestelijk geopend in Museum Oud Nijkerk (Holkerstraat 6). Daarna gaat het fanfarekorps spelend door de stad, halt houdend op interessante plekjes.

Om 11.00 en om 14.00 uur organiseert de VVV een stadswandeling onder leiding van een gids. Daarbij zal natuurlijk genoeg oog zijn voor 19^e eeuwse monumenten. Op diverse punten wordt speciaal aandacht besteed aan het thema.

Veel aandacht is er voor het Stoomgemaal en de Appelse molen. Het Stoomgemaal is een prachtig 19e eeuws monument en biedt een schat aan informatie voor jong en oud. Niet lang geleden is de energie genererende stoomketel geheel gereviseerd. Zeer de moeite waard! De korenmolen Appelse molen is helemaal gerestaureerd en met een beetje (wind)geluk draait hij er op 11 september zwierig op los!

De kerk in Nijkerk en in Hoevelaken is open voor bezichtiging, ook de klokkenspelvereniging laat zich niet onbetuigd, en denkt u ook eens aan Huize Hoevelaken. Daarin is nota bene de hoofdvestiging van de sponsor (Rabo).

Kortom: genoeg te zien en te beleven in Nijkerk, deze prachtige oude stad met een zeer rijke en interessante historie, waarvan men vroeger, varend op de Zuiderzee, de toren al zag liggen!