Koninklijke Onderscheiding voor Martin Pol van Polteq


Op dit persbericht rust een EMBARGO tot zaterdag 11 september 2010 om 19.00 uur

AMERSFOORT, 20100909 -- Martin Pol ontvangt zaterdag 11 september 2010 uit handen van de loco-burgemeester van Apeldoorn, de heer R.T. Metz, de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het door hem opgerichte bedrijf Polteq.

Martin Pol krijgt deze prestigieuze onderscheiding onder andere voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het gestructureerd testen van IT-systemen in Nederland.

Mijlpalen in zijn carrière waren de ontwikkeling onder zijn leiding van de testmethode TMap (Test Management Approach) en de methode voor het verbeteren van het testproces TPI (Test Process Improvement). Van beide methodes zijn boeken verschenen in verschillende talen (Duits, Engels, Japans, Chinees). Inmiddels zijn deze methodes voor testen verworden tot de standaarden binnen het vakgebied. Zo wordt TMap in meer dan 400 organisaties wereldwijd toegepast.

Martin Pol wordt in binnen- en buitenland gezien als één van de wereldwijde experts op het gebied van testen en is een veelgevraagd spreker. Vanwege zijn bijzondere bijdrage aan het vakgebied van testen in Europa heeft de Martin Pol in 1998 als eerste persoon de European Testing Excellence Award gewonnen.

In 1997 richtte hij de Nederlandse vereniging voor testers binnen de Informatie Technologie, TestNet, op en gedurende 5 jaar is hij hiervan de voorzitter geweest. In 2002 werd hij tot Erelid van de vereniging benoemd.

In 2000 heeft Martin Pol Polteq IT Services opgericht, een bedrijf dat internationaal diensten verleent op het gebied van testen. Onder zijn leiding en mede door zijn grote kennis van en visie op de ontwikkeling van het vakgebied testen, is het bedrijf in tien jaar tijd gegroeid van 2 naar 100 werknemers.