Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 30-08-2010

AVRO brengt hommage aan Toon Hermans in AVRO MUZIEKGALA: TRIBUTE TOON Bekende Nederlandse artiesten vertolken dierbare liedjes Toon Hermans

In 2010 is het tien jaar geleden dat Toon Hermans is overleden. Geboren en getogen in Sittard, groeide Toon uit tot één van Nederlands grootste theaterartiesten. Een jaar lang staat de gemeente Sittard-Geleen in het teken van deze populaire komiek. Op 11 september brengt de AVRO samen met de Stichting Toon Hermans op Nederland 2 een speciaal eerbetoon aan deze grote artiest in het televisieprogramma 'AVRO Muziekgala: Tribute Toon'.

Grote namen als Guus Meeuwis, Karin Bloemen, Stef Bos, Rowwen Hèze, Sara Kroos en Jurk zingen liedjes van Toon Hermans op het plein van Sittard. Zij worden muzikaal begeleid door het Metropole Orkest. Het concert zal worden bijgewoond door honderden liefhebbers van het repertoire van Toon. Het publiek krijgt zijn liefste liedjes weer te horen als De appels op de tafelsprei, 24 rozen, Ballonnetje, Lente me, Sien laat es zien, Méditerranée en het mooie lied dat Toon vlak voor zijn overlijden schreef Als de liefde niet bestond.

De presentatie is in handen van de Limburgse Chantal Janzen. Cornald Maas doet backstage verslag van het concert.

Voor meer informatie: toon.avro.nl

AVRO Muziekgala: Tribute Toon, 11 september om 20.15 uur op Nederland 2.