Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-09-2010

Man (24) aangehouden na mishandelen vriendin (20)

OUDENBOSCH: De politie heeft vannacht omstreeks 05.10 uur op de Markt een 24-jarige man uit Oudenbosch aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 20-jarige vriendin. Hij zou onder meer haar keel dicht geknepen hebben Ook ging hij bovenop haar zitten nadat ze op de grond gevallen was. Daarbij uitte hij diverse ernstige dreigementen. De politie heeft inmiddels een getuige gesproken die het relaas van het slachtoffer bevestigt. De jonge vrouw heeft aangifte gedaan. Toen haar vader vannacht van het incident hoorde is hij vermoedelijk naar de woning gegaan van het stel. Daar heeft hij met blote handen een ruit ingeslagen. Hij zal daarover nog gehoord worden.

De politie kreeg een melding dat op de Markt een meisje door een jongen in elkaar geslagen werd. De agenten troffen het slachtoffer overstuur en heftig gebarend aan. De man die in haar gezelschap was, vertel;de dat er niets aan de hand was. Via een getuige hoorden de agenten echter dat hij haar mishandeld zou hebben, waarna hij werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken Eindhovenaar (43) moet rijbewijs inleveren

ROOSENDAAL: Een 43-jarige Eiindhovenaar is vannacht omstreeks 02.35 uur op de Antwerpseweg betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 660 ugl en moest vanwege zijn rijbewijs inleveren. Hij had naar eigen zeggen drie flesjes bier gedronken.

Alerte getuige zet politie op spoor fietsendief

ROOSENDAAL: De politie arresteerde rond 23.05 uur op de Burg.
Freijterslaan in Roosendaal een 30-jarige Rotterdammer in verband met een fietsdiefstal. Een getuige attendeerde de agenten op de verdachte. De tipgever zag dat de Rotterdammer bij het busstation Roselaar een fiets pakte en die aan de achterzijde optilde. Na een achtervolging werden zowel de fiets als de verdachte aangetroffen. Hij blijkt een veelpleger te zijn en is daarom in verzekering gesteld.

Twee arrestaties na vechtpartij

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 00.15 uur op het Kadeplein twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een vechtpartij.

Het gaat om een 41-jarige man uit Bergen op Zoom en een 39-jarige Roosendaler. Wat de aanleiding is geweest tot het tumult is nog niet duidelijk. De verdachten werden ingesloten.

Man (23) vastgezet vanwege openstaande boetes

ZEVENBERGEN: Agenten hebben vannacht omstreeks 04.25 uur tijdens een controle van een auto, op de Langeweg, de bestuurder, een 23-jarige man, zonder vaste woon - of verblijfplaats, aangehouden omdat hij nog gezocht werd vanwege openstaande boetes.

De agenten vroegen het kenteken van de auto waarin de man reed op bij de meldkamer. Daarbij bleek dat de APK-keuring verlopen was en dat de auto niet verzekerd zou zijn. Bovendien zou de te naamgestelde geëmigreerd zijn. Vervolgens bleek dat de bestuurder ook de te naamgestelde was. Hij bleek nog voor 1123 euro (of 39 dagen zitten) te hebben openstaan. Daar hij geen geld bij zich had, is hij ingesloten in een cellencomplex. Hij verklaarde dat hij er niets van begrijpt omdat hij gewoon in Lage Zwaluwe zou verblijven en zich daar ook ingeschreven zou hebben.