Stadsdeel Amsterdam-Noord

Verrassende winnaars Noord Talent Award

13 september 2010

De genomineerden van de Noord Talent Award schitterden afgelopen zondag in een zinderende finale op het Noorderparkfestival. De vier winnaars uit de categorieën Pen, Music, Dance en Expo verrasten zichzelf, vrienden, bezoekers én de wethouder. "Ongelooflijk, dit is echt genieten! Ik ben zo trots als een pauw op onze talenten". De winnaars kregen een cheque van 250 euro en een beker.

Winnaar categorie: Pen

Volgens de jury vielen de winnaars op door brutaliteit of juist door zuivere eenvoud. De juryleden waren geselecteerd op hun expertise. Ze beoordeelden Massih Hutak als winnaar in de categorie Pen: "Hier en daar wat macho maar wat een geweldig verhaal en heel creatief".

Winnaar categorie: Expo

Rik Jurriaans was de beste in de categorie Expo. De jury: "Hoewel alle inzendingen goed en heel verschillend waren, sprong Rik er echt uit!".

Winnaar categorie: Dance

In de categorie Dance ging Jlarious er met de prijs vandoor: "Je kon écht zien dat hij er werk van had gemaakt voor de Noord Talent Award. Daarom wint hij deze prijs".

Winnaar categorie: Music

Jurylid Sarah-Jane feliciteerde Bjorna met haar overwinning in de categorie Music: "Ze is eenvoudigweg een geweldige zangeres. Zij verdient met deze prijs een steuntje in de rug".

De Noord Talent Award is een initiatief van het stadsdeel en wordt al twee jaar uitgevoerd door Diversion.