Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Dick Roza van Politietriathlon

13 september 2010

Dock Roza; Fotografie: Cok de Koning

Dick Roza werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dick Roza, voorzitter van de Politietriathlon, ontving zaterdag 11 september een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Gert-Jan 't Hart. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in het verenigingsgebouw van wielervereniging PRC Delta, Wielrenpad 2. Direct hierna vond de prijsuitreiking van de Politietriathlon plaats.

Dick Roza is al sinds 1985 voorzitter van de stichting Politietriathlon Spijkenisse. De heer Roza is begonnen als penningmeester, maar is nu al meer dan 20 jaar voorzitter en drijvende kracht achter de stichting. Hij geeft leiding aan het bestuur en is de persoon die de lijnen uitzet en externe contacten onderhoudt. Al 25 jaar is hij volop bezig met de organisatie van de triathlon om te zorgen dat die vlekkeloos verloopt.

Dit jaar, op 11 september 2010, werd de triathlon van Spijkenisse voor de 25e keer gehouden. De triathlon is een jaarlijks terugkerend evenement dat onder leiding van de heer Roza is uitgegroeid tot een evenement met landelijke bekendheid en zelfs internationale uitstraling. De missie van de organisatie, met de heer Roza als initiator, is het promoten van sport in de samenleving. De organisatie probeert sport voor iedere recreatiesporter toegankelijk te maken.

Dick Roza heeft zich ook bezig gehouden met voetbal. Hij is van 1989 tot 1997 jeugdtrainer van voetbalvereniging Hekelingen geweest. Hij heeft in deze periode ook een internationaal toernooi georganiseerd.