UPC N.V.

UPC lanceert `Opnemen op Afstand' voor iPhone, iPad, mobiel en online

Introductie digitale TV module (CI+) door UPC
Onderdeel van meerdere innovaties van het UPC Digitale TV platform

Amsterdam, 13 september 2010 - Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland heeft vandaag als eerste in Nederland een `Opnemen op Afstand' applicatie gedemonstreerd. De applicatie wordt op korte termijn beschikbaar gemaakt. Met deze applicatie kunnen klanten van UPC Digitale TV onderweg of op kantoor, opnames op hun UPC Mediabox instellen via hun iPhone, iPad, andere mobiele browsers of online. `Opnemen op Afstand' is gratis beschikbaar. Deze dienst is ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse mediabedrijf Service2media.

Opnemen op Afstand maakt het voor klanten van UPC met een Mediabox met harde schijf mogelijk de Elektronische Programmagids (EPG) te bekijken en vervolgens een opname voor een programma in te stellen. De klant kan hiervan ook een herinnering of een bevestiging krijgen per email of iPhone Push. UPC geeft haar klanten met deze applicatie de mogelijkheid tot het zoeken op programma's, het instellen van favoriete kanalen, hele series in een keer te laten opnemen, TV tips te krijgen, de On-Demand Top10 of clips van films te bekijken. `Opnemen op Afstand' wordt gefaseerd in oktober en november uitgerold.

In de nabije toekomst verwacht UPC meerdere gebruiksfuncties toe te voegen aan deze applicatie zoals het door de klant bekijken van de UPC rekening. UPC zal deze dienst in 2011 ook in de andere landen waar ze actief is invoeren.

CI+ module
UPC kondigde vandaag ook de introductie van de Digitale TV module (CI+) aan. Dit is een insteekkaart voor de TV, gebaseerd op het CI+ protocol (Common Interface Plus). Hiermee kunnen klanten genieten van de voordelen van digitale televisie zonder extra apparatuur, afstandsbedieningen of kabels. Deze module biedt ook uitkomst voor digitaal TV kijken via een tweede TV toestel in huis. De CI+ module wordt nog dit jaar op de markt gebracht. Dan wordt ook meer bekend over de prijsstelling, het zenderpakket en de distributie. De CI+ module zal, net als de huidige Mediaboxen bij UPC, in een huurmodel worden aangeboden. Naast de digitale kanalen die in het pakket zitten, kunnen klanten ook het HD pakket en de premium kanalen (zoals Film1 / Sport1) bestellen. CI+ biedt echter geen interactieve mogelijkheden, zoals Video on Demand of Uitzending Gemist.

Deze nieuwe ontwikkelingen bij UPC op het gebied van digitale TV werden door Diederik Karsten, algemeen directeur UPC Nederland, aangekondigd op de IBC 2010 in de RAI in Amsterdam, 's wereld grootste professionele beurs voor de televisie-industrie.

Recent lanceerde UPC op digitale TV-gebied al een nieuwe Elektronische Programma Gids (EPG) en een nieuw mozaïekkanaal voor de Publieke Omroep. Daarnaast bracht UPC het aantal HD-kanalen op 20, en introduceerde de mogelijkheid tot HD On Demand. In samenwerking met diverse TV zenders zijn inmiddels 16 interactieve kanalen (Channel On Demand) ontwikkeld, waarmee de kijker via de rode knop vanuit het normale, lineaire TV-kanaal direct naar een groot arsenaal aan programma's van deze zenders kan gaan.

Convergentie van platformen
Diederik Karsten: "De lancering van onze `Opnemen op Afstand' applicatie voor iPhone, iPad, mobiel en online is een belangrijke volgende stap in de vernieuwing van UPC Digitale TV. Het toont de convergentie van platformen, waarmee onze klanten op hun werk, onderweg of in het buitenland dezelfde basisdiensten kunnen gebruiken. Dit is de opmaat naar verdere nieuwe mogelijkheden en meer flexibiliteit. We zullen onze diensten meer inpassen in het dagelijks ritme van onze klanten. En we zullen de mogelijkheden van Digitale TV verder vergroten met meer HD kanalen, 3DTV, meer Channels-On-Demand en een nieuwe generatie TV platform dat volgend jaar als eerste in Nederland gelanceerd wordt."

Nieuwe Generatie TV Platform
UPC en moederbedrijf Liberty Global komen in 2011 met een Nieuwe Generatie TV Platform, een `centraal eco-systeem' voor alle digitale media in het huishouden (Multimedia Home Gateway). Dit op IP gebaseerde platform zal het mogelijk maken om zowel televisie, internet als telefonie overal in het huis te ontvangen via alle mogelijke mediasystemen (van TV tot mobiel en tablets). De TV is daarbij hèt centrale scherm in een huishouden. Klanten hebben hiermee toegang tot lineaire live TV en opgenomen, on-demand of web-content. Ook zal het nieuwe platform een geavanceerd zoeksysteem en `media tips' omvatten.

Over UPC Nederland
UPC Nederland is in Nederland toonaangevend op het gebied van televisie, breedbandinternet en digitale telefoniediensten. UPC biedt in Nederland 1.931.000 klanten toegang tot de wereld van televisie. Hiervan hebben 828.000 abonnees voor digitale televisie gekozen. UPC heeft in Nederland 795.000 breedbandinternet abonnees en bedient 679.000 digitale telefonie abonnees (cijfers per 30 juni 2010). Het bedrijf wordt gedreven door de visie dat iedereen, onafhankelijk van aanwezige kennis of vaardigheden, toegang heeft tot de verrassende, maar complexe digitale wereld. UPC Nederland is een dochteronderneming van de internationale kabel- en mediagroep Liberty Global, Inc.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: UPC Nederland
Ronald Sutmuller
Media Relations Manager
T: 020 775 57 31
E: mediarelations@upc.nl
W: www.upc.nl