Unilever Foodsolutions Nederland introduceert samenwerking


Amsterdam, 20100913 -- Op maandag 6 september maakte Unilever Foodsolutions een samenwerkingsverband met topchefs Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, 2-sterren, Amsterdam) en Peter Goossens (Hof van Cleve, 3-sterren, Kruishoutem, België) bekend. Kokmeijer en Goossens gaan Unilever Foodsolutions adviseren bij de ontwikkeling van nieuwe producten en zullen het bedrijf in raad en daad bijstaan.

Waarom deze samenwerking? Unilever Foodsolutions wil nog betere producten en ingrediënten introduceren voor de chef in de keuken. Professionele producten die, dankzij geavanceerde en recente technologieën, zeer dicht bij "vers bereid" komen. Dit allemaal met als doel de chef te helpen de keukenoperatie te vereenvoudigen zonder aan kwaliteit in te boeten. Hierdoor komt er voor de chef kostbare tijd vrij voor enerzijds het creatieve proces en anderzijds geeft het hem de kans meer tijd te nemen voor zijn gasten.

De inbreng van sterrenchefs Onno Kokmeijer en Peter Goossens is voor Unilever Foodsolutions, een divisie van Unilever gespecialiseerd in diensten en services voor de professionele keuken, dé manier om extra culinaire kennis te vergaren bij het ontwikkelen van producten. De indrukwekkende carrières en enorme staat van dienst van beide chefs zullen Unilever Foodsolutions helpen nóg betere producten op de markt te brengen. De chefs zijn bij uitstek de aangewezen personen voor culinaire inspiratie. Kokmeijer en Goossens zullen gaan fungeren als klankbord en nauw samenwerken met het Unilever Foodsolutions chefteam, onder leiding van Edwin van Gent.


Eerste resultaat samenwerking gelanceerd
Tijdens het evenement zijn tevens de nieuwe KNORR Professional Jus gelanceerd. Deze nieuwe KNORR Professional Jus zijn samen met de sterrenchefs ontwikkeld en spelen in op de trend naar lichtere sauzen. Het zijn prachtige verfijnde sausbasissen en verkrijgbaar in de varianten Kreeftenjus, Kalfsjus en Kippenjus.

Over Onno Kokmeijer

Met zijn ambitieuze keukenteam staat Onno Kokmeijer al enige jaren aan de top van culinair Nederland. Sinds zijn aanstelling als Executive Chef bij restaurant Ciel Bleu in Amsterdam heeft hij samen met Arjan Speelman alles in het werk gesteld om een restaurant van het hoogste niveau neer te zetten. Die inspanningen wierpen hun vruchten af: in 2007 werd Kokmeijers restaurant bekroond met een tweede Michelinster.

Over Peter Goossens

De Belgische Peter Goossens begon zijn eerste eigen restaurant in 1987. In 1992 opende hij de deuren van Hof van Cleve in Kruishoutem. Hij won diverse prijzen en was in 1998 één van de jongste chefs ooit met twee Michelinsterren. Tegenwoordig heeft Hof van Cleve er maar liefst drie. De onafhankelijke restaurant- en hotelgids GaultMillau erkende Goossens al in 1991 met 15 punten (van de 20 te geven punten) en twee koksmutsen. In 1994 waren dit 17 punten en drie koksmutsen. De vierde koksmuts en 19 punten volgden in 2000. In 2004 werd hij Chef van het Jaar en sindsdien heeft hij een beoordeling van 19,5.





Ingezonden persbericht